PKK saldırısında ölenlerin yakınlarından; Mehmetçik'e destek

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin 31 yıl önce düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 5'i çocuk 8 kişinin yakınları, TSK'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı destekliyor.

Haberler 17.03.2018 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Nusaybin ilçesinde, bundan 31 yl önce düzenlenen terör saldrsnda hayatn kaybeden 8 kiinin yaknlar, Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Afrinde yürütülen Zeytin Dal Harekatna gönülden destek veriyor.

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde terörün acsn yaayan, operasyonlar sayesinde huzura kavuan vatandalar, Afrinde de terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi, halkn zulümden kurtarlmas için dua ediyor.

Saldrda 6 yeenini ve 2 yaknn kaybeden Fikret Aslan, AA muhabirine yapt açklamada, saldrnn olduu gün teröristlerin köye baskn yaptn ve 8 kiinin katledildiini söyledi.

Mehmetçikin köye gelmesiyle teröristlerin köyden kaçtn dile getiren Aslan, 31 yl geçmesine ramen yaadklar acy halen yüreklerinde hissettiklerini belirterek, O acy ömür boyu unutmayacaz. Allah da onlara bu acy yaatsn. çocuklarn, bebeklerin ne suçu vard? Dinimizde kadna el kaldrmak var m? Ne dinimizde ne insanlkta var. Onlar lanetliyoruz. dedi.

Terör örgütünün, Türkiyenin huzurunun, birlik, beraberlik ve kardeliinin bozulmasn, vatann bölünmesini amaçladn dile getiren Aslan, Bunlar satlm insanlardr. Ülkemizde gül gibi yayoruz ama d mihraklar rahat brakmyor. diye konutu.

Terör örgütünün benzer saldrlar bu kez de Suriyede gerçekletirdiini aktaran Aslan, öyle devam etti:

Terör örgütleri d güçlerin maas. Bu, Kürtlükle alakas olmayan bir ey. Bunlara taviz vermemek lazm. Devletimizle beraberiz. Allah Afrindeki Mehmetçikin yardmcs olsun. Allah onlarla beraber olsun. Harekat destekliyoruz.

Tunç: O gün hayatmda görmediim korku ve acy yaadm

Saldr srasnda 7 yanda olduunu ve yaral kurtulduunu anlatan Rdvan Tunç, o gün silah sesleri ile uykudan uyandn hatrladn söyledi.

Evlerinin atee verilmek istendiini belirten Tunç, 31 yl geçmesine ramen hala o acy bugünkü gibi yayoruz. Terörü lanetliyoruz. ifadelerini kulland.

Tunç, unlar kaydetti:

O gün hayatmda görmediim korku ve acy yaadm. Savunmaszdk. PKKllar otomatik silahlarla ailemizi tarad. Ailemizden 5 kii ehit oldu. Halam, teyzem ve ben de yaralandm. Anlatlacak gibi deil. O ac aklmdan çkmyor. Her hatrladmda olaylar canlanyor. Üzerinden 31 yl geçmesine ramen hala o acy bugünkü gibi yayoruz. Kadnlar, çocuklar, savunmasz insanlar, bu caniler tarafndan katledildi.

Zeytin Dal Harekatna katlan güvenlik güçlerine dua ettiklerini aktaran Tunç, Afrindeki askerlerimizi can gönülden kutluyoruz. Her zaman onlarn yanndayz. Gönlümüz, yüreimiz, kalbimiz daima onlarla. ifadelerini kulland.

Hayatn kaybeden 8 kiinin akrabalarndan Hüseyin Mee de acnn, hep kalplerinde olacan belirterek, terörü lanetledi. Mehmetçike baar dileyen Mee, güvenlik güçlerini Allaha emanet ettiklerini kaydetti.

PKKl teröristlerce 1987 ylnda ilçeye 15 kilometre uzaklktaki Açkyol köyünde düzenlenen saldrda, Tunç ailesinden erini (24), Selma (16), Felek (6), erife (50) ve Cumhur (54), Bedran Erdem (17), Süleyman (14) ve Selim Ayk (10) hayatn kaybetti.

Ana Sayfaya Git