PKK'da "üst düzey" çöküş

Güvenlik güçleri, 1 Ocak'tan bu yana yurt içi ve sınır ötesinde düzenlediği operasyonlarla, PKK/KCK'nın 91 sözde "üst düzey" sorumlusunu etkisiz hale getirerek örgüte ağır darbe indirdi.

Haberler 21.09.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu süreçte çileri Bakanlnn Terörden Arananlar Listesinin krmz kategorisinden 11, mavi kategorisinden 6, yeil kategorisinden 5, turuncu kategorisinden 6 ve gri kategorisinden 38 terörist etkisiz hale getirildi. Eylül aynn 19 gününde etkisiz hale getirilen teröristlerden 9unun Terörden Arananlar Listesinden yer ald belirlendi

Güvenlik güçleri tarafndan PKK/KCKya yönelik 1 Ocak-19 Eylül tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda bölücü örgütün 91 sözde üst düzey sorumlusu etkisiz hale getirildi.

Türkiyenin bar ve huzur ortamn bozmay hedefleyen PKKya yönelik operasyonlarn aralksz sürdüren güvenlik güçleri, Hakkari, Bitlis, Tunceli, rnak ve Diyarbakr krsal bata olmak üzere Dou ve Güneydou Anadolu bölgeleriyle snr ötesinde youn ekilde operasyon yürütüyor.

Teröristleri takibe alan güvenlik güçleri, örgüte yönelik baarl operasyonlar düzenliyor. Operasyonlarn kararllkla sürdüren güvenlik güçleri, ehir merkezi ve krsal demeden hem yurt içi hem de yurt dnda PKKllar takibe alyor.

Dou ve Güneydou krsalnda hava ve kara operasyonlaryla teröristlere hem personel hem de ciddi lojistik kayb yaatan güvenlik güçleri, örgütün birçok sözde üst düzey sorumlusunu etkisiz hale getirdi. Güvenlik güçleri, 1 Ocak-19 Eylül tarihlerinde terör örgütünün sözde üst düzeyine en ar darbesini indirdi.

Bu süreçte 66s çileri Bakanlnn Terörden Arananlar Listesinde yer alan 91 sözde üst düzey militan etkisiz hale getirildi. Örgüt üyelerinden 11inin krmz, 6snn mavi, 5inin yeil, 6snn turuncu ve 38inin de gri kategoride arand belirlendi.

- Bana konulan ödüllerin toplam 7,1 milyon lira

Güvenlik güçleri, 1-19 Eylül tarihlerinde krmz kategorideki Bager Andok kod adl Fatih Özden, yeil kategorideki Haki kod adl Deniz Yüksel, turuncu kategorideki Ali Gever kod adl Murat Akdoan, gri kategorideki Baran Dersim kod adl rfan Gerçek, ervan çevlik kod adl Frat Dadelen, Leheng Dersim/Adil kod adl Merdan Rütü Ovalolu, Nurettin Canan, Sabri Kartal ile sözde örgüt yöneticisi Mazlum Pling kod adl Abdülhamit Özbahçeciyi etkisiz hale getirdi. Bu örgüt üyelerinden bana konulan ödüllerin toplam ise 7,1 milyon lira olarak kaytlara geçti.

Ana Sayfaya Git