PKK’dan alındı!

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz’a yönelik suçlamalar...

Haberler 27.11.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülen soruturmada gözaltna alnan ili Belediye Bakan Yardmcs Cihan Yavuzun PKK/KCKnn ehir yaplanmasnda, mitingler, açlk grevleri ve ölen örgüt üyelerinin ailelerine yardm yaplmas gibi faaliyetlerde bulunduu öne sürüldü.

PKK/KCKya yönelik stanbul Cumhuriyet Basavcl tarafndan yaplan yürütülen soruturmada gözaltna alnan ili Belediye Bakan Yardmcs Cihan Yavuzla ilgili suçlamalar ortaya çkt. stanbul Emniyeti Terörle Mücadele ubesi tarafndan yürütülen operasyonda, terör örgütünün ehir yaplanmasna ilikin önemli bilgilere ulald örenildi. Dosyadaki bilgilere göre HDP kontenjanndan meclis üyesi olarak seçildii deerlendirilen Yavuza, daha sonra bakan yardmcl görevi verildi.

SUçLAMALAR: AçLIK GREVLER, ÖLEN ÖRGÜT ÜYELERNN ALELERNE YARDIM

Cihan Yavuzun PKKnn KCK yaplanmasnda faaliyetleri olduu tespit edilerek soruturma kapsamna alnd örenildi. Yavuzun örgütün ehir yaplanmasnda faaliyet yürüttüü, mitingler, açlk grevleri ve ölen örgüt üyelerinin ailelerine yardm yaplmas gibi KCK örgütlenmesi faaliyetleri belirlendii kaydedildi.

KONUMU VE BÜTçESN KULLANIP KULLANMADIINI MÜFETTLER NCELEYECEK

Cihan Yavuzun PKK/KCK yaplanmas içindeki faaliyetlerinde ili Belediyesi Bakan Yardmcl konumu ve belediye bütçesini kullanp kullanmadna ilikin incelemenin ise çileri Bakanl müfettileri tarafndan yaplaca belirtildi.

Yavuzun da aralarnda olduu 25 üpheli hakknda terör örgütünün Türkiyedeki yaplanmalarnn bir araya getirilerek koordine edilmesi amacyla Kürdistan Demokratik Topluluu/Türkiye Masas (KCK/TM) içerisinde HDK (Halklarn Demokratik Kongresi), MATUHAY-DER (Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardmlama Dernei) ve Cezaevi D Koordinasyon yaplanmasnda faaliyet gösterdikleri tespiti yapld. Operasyonda Cihan Yavuzla birlikte, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan aranmas olan bir kiinin de aralarnda olduu 19 üpheli gözaltna alnd.

Ana Sayfaya Git