PKK'lı olduğu belirlenen 7 kişi tutuklandı

Bitlis'te düzenlenen terör saldırısında 7 teröristin gözaltına alındığı açıklandı. Bitlis ve İstanbul'da bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda 7 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haberler 10.08.2017 - 18:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitliste düzenlenen terör saldrsnda 7 teröristin gözaltna alnd açkland. Bitlis ve stanbulda bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda 7 üphelinin gözaltna alnd bildirildi.

Valilikten yaplan açklamada, terör örgütü PKK/KCKnn faaliyetlerinin deifre edilmesi ve engellenmesine yönelik Bitlis Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesince kapsaml ve duyarl çalmalar yürütüldüü belirtildi.

Bu kapsamda terör örgütü üyesi olmak, ibirlikçilik faaliyetlerinde bulunmak, yardm ve yataklk etme suçlamas ile 9 üpheliye yönelik Bitlis merkez, Tatvan ve Hizan ilçeleri ile stanbulda e zamanl operasyon düzenlendii aktarlan açklamada, bu kiilerden S.K, H.U, M.A.Y, P.Y, M.A, E.Ö. ve F.nin yakaland, 2 üphelinin yakalanmas için çalmalarn devam ettii kaydedildi.

Operasyonda üphelilerin evlerinde yaplan aramalarda 3 ruhsatsz av tüfei, 119 kalanikof fiei, 50 biksi fiei, 19 av tüfei fiei ve dijital malzemeler ele geçirildii belirtilen açklamada, Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekletirdikleri eylemlere kar mücadelemiz, halkmzn desteini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalmalar ile kararlkla devam etmekte ve edecektir. ifadesi kullanld.

Ana Sayfaya Git