PKK'lı teröristi, yağmaladığı 42 numara ayakkabı yakalatmış

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Şenyayla Bölgesi'nde 2011 yılında Muş Valiliği'nde Kaymakam adayı olarak staj yapan Kenan Erenoğlu ve Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugayı emrinde görevli er Aykut Çelik'in kaçırılması eylemlerine katıldığı suçlamasıyla yargılanan 'Andok' kod adlı PKK'lı terörist Eşref Işık, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 197 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 14.09.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Davann gerekçeli kararnda Ikn yakalanmasna ilikin ayrntlar yer ald. Ayakkablarn brakarak kaçan Ik, girdii göçer çadrnda silah zoruyla bir kiinin ayakkabsn çald. Operasyon yapan güvenlik güçleri, 3 gün sonra ormanlk alanda Ik yakalad. üphelinin ayandaki ayakkablarn ayana büyük olduu fark edildi. Ayakkabs çalnan göçer de Ik tehis etti.

Kulp lçesi enyayla Bölgesinde, 12 Austos 2011 tarihinde Mu Valiliinde Kaymakam aday olarak staj yapan Kenan Erenolu ile Mardin 70inci Mekanize Piyade Tugaynda görevli er Aykut çelikin PKK terör örgütü mensuplarnca kaçrlmasna ilikin dava ksa süre önce karara baland. Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesi, Andok kod adl PKKl terörist Eref Ika Devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak, Muun Hasköy ilçe Jandarma karakol komutan Astsubay Mehmet çaparn ehit edilmesi, Kaymakam aday ve bir askerin kaçrlmas, 2 korucunun öldürülmesine teebbüs, nitelikli yama, 9 kiiyi hürriyettin yoksun klma, vahim nitelikli silah tama ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan 2 kez arlatrlm ömür boyu ve 197 yl hapis cezas verdi.

KARAKOL KOMUTANINI EHT EDP, GÖçER çADIRLARINA KAçTI

Gerekçeli karar açklayan mahkeme heyeti, Ikn 12 Austos 2011 tarihinde Kaymakam aday Erenolu ile er Aykut çelikin kaçrlmas eylemlerine katldn vurgulad. Kararda 20 Eylül 2012 günü, Muun Hasköy lçe Jandarma Karakol Komutanl timlerinin operasyon yaparken Karakütük Köyü, Pirtik Deresi Mevkiine geldikleri ifade edildi. Hasköy Jandarma Karakol Komutan Astsubay Mehmet çaparn, bir korucu ile dere yatan kontrol etmek isterken gördükleri Andok kod adl Eref Ikn sivil, Server kod adl teröristin leker olarak bilinen yöresel kyafetli halde gördüü çatmaya girdii kaydedildi. Bu çatmada karakol komutan Mehmet çapar 4 kurunla ehit oldu.

Andok kod adl terörist, ayakkabsn brakp, Karakütük köyündeki göçer çadrlarna doru kaçarken tabanca ile tehdit ettii bir aileden ayakkab gasp etti ve ormanlk alana gitti.

Bölgede operasyon yapan timler 3 gün sonra sivil kyafetli Andok kod adl Eref Ik yakalarken ayana büyük gelen siyah renkli 42 numara ayakkab dikkat çekti. Askerler, teröristi ayakkab gasp edilen aileye, sonra ehit olduu srada Astsubay çaparn yanndaki korucuya tehis ettirdi. çadrndan 42 numara ayakkab çalnan aile ve korucu, Ikn askere ate edenlerden biri olduunu tehis etti. Kriminal incelemede de Ikn üzerindeki gömlek ve tiörtün ön ksmnda at art tespit edildi.

Astsubay Mehmet çaparn ehit edilmesi olayyla ilgisi olmadn söyleyen Ik, Üzerimde silah yoktu. Yanmdaki Server kod adl arkadam, Dur ihtarnn ardndan hemen silah çekip, Mehmet çapar öldürdü dedi.

KAYMAKAM ADAYI TEHS ETT

Ikn yakalanmasnn ardndan, fotoraflar çekilerek bölgede meydana gelen terör olaylarnn madurlarna tehis ettirildi. Tehis ileminde Eref Ikn 12 Austos 2011de kaymakam aday Erenolu ve er Aykut çelikin kaçrlmas, 10 Austos 2009da Kulp krsalnda 2 korucuyu öldürmeye teebbüs, 13 Mays 2012de Kulp - Mu karayolunun kesilmesi ve 9 vatandan alkonularak propaganda yaplmas, ayn yerden Ak Parti Kulp lçe Bakan Veysel çelikin kaçrlmas, 20 Eylül 2012de Astsubay Mehmet çaparn ehit edilmesi eylemlerine katld ortaya çkt. Kaçrldktan sonra PKKnn Kandil Danda bulunan kampna götürülen ve 19 ay 1 gün sonra serbest braklan kaymakam aday Erenolu da kendisini kaçran PKKllarn arasnda Eref Ikn olduunu tehis etti. Yakalanan baz PKKllarn da fotoraf tehisi üzerine Eref Ik hakknda dava açld.

42 NUMARALI AYAKKABI çN 19.5 YIL HAPS

Kararda, Eref Ik hakknda göçer vatandalardan silah zoruyla ayakkab almas nedeniyle nitelikli yama suçundan da dava açld belirtildi. Kararda, Ikn ayakkabsn ald vatandaa kar, gündüz vakti, silahla, suç örgütüne yarar salamak amacyla yama suçu iledii belirtilerek, sann bu suçtan 19.5 yl hapis cezasna çarptrld ifade edildi. Mahkeme heyeti, Eref Ik ile ilgili karar kesinletiinde, suç srasnda kulland belirtilen iki ayakkabnn imha edilmesine karar verdi.

VAL YARDIMCISI OLDU, FETÖDEN HRAç EDLD

Mu Valiliinde Kaymakam aday olarak staj yapan Kenan Erenolu, ailesini ziyaret etmek için 12 Austos 2011 günü minibüsle Diyarbakra giderken, Kulp lçesi enyayla Bölgesinde yol kesen PKKllar tarafndan kaçrlmt. Krsal alandan yürütülerek Irakn kuzeyine götürülen Erenolu, 19 ay 1 gün PKKnn elinde kald. Erenolu, çözüm sürecinin balamas üzerine kaçrlan 7 kamu görevlisiyle birlikte 13 Mart 2013 tarihinde aralarnda HDPli milletvekillerinin bulunduu heyete Zap bölgesinde teslim edilmi, Türkiyeye giri yapan Erenolu, daha sonra atand Bolu Vali yardmcl görevinden, FETÖ/PDY terör örgütü soruturmas kapsamnda ihraç edilmiti. Ayn bölgede kaçrlan Mardin 70inci Mekanize Piyade Tugay emrindeki er Aykut çelik ise 40 gün PKKl teröristlerin elinde kaldktan sonra tuvalete gitme bahanesiyle kaçarak, güvenlik güçlerine snmt.

Ana Sayfaya Git