PKK'lı teröristlerin Amanoslar'a uzanan "paramotor oyunu" bozuldu

Suriye'nin Münbiç bölgesinden iki paramotor ile havalanıp terör faaliyetlerine katılmak için Amanoslar kırsalına indiği belirlenen PKK'lı teröristleri etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, gerçekleştirdikleri operasyon ile terör örgütünün "paramotor oyunu"nu da bozdu.

Haberler 28.10.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçleri, 12 Austosta balatlan Yldrm-5 Amanoslar Operasyonu ile terör örgütü PKKya ar darbe vurdu. Operasyon kapsamnda 11 PKK terörist etkisiz hale getirildi, birçok snak, maara ve yaam malzemesi imha edildi, bölge terörden arndrld.

Operasyonlar srasnda, terör örgütünün Amanoslarda yuvalanmak için nasl bir yol izlediine dair yeni bilgiler de elde edildi.

Yaplan çalmalarda, firari eski HDP milletvekili Demir çelikin Terörden Arananlar Listesi Gri kategoride yer alan olu Sava kod adl Yolda Selim çelikin de aralarnda olduu 4 teröristin eylem için iki paramotor ile 28 Eylül ve 10 Ekimde Suriyenin Münbiç bölgesinden havalanarak Amanoslar krsalna indii belirlendi.

Bu tespit neticesinde güvenlik birimlerinin 19 Ekimde düzenledii operasyonda teröristlerden biri etkisiz hale getirildi, dier terörist Yolda Selim çelik sa yakaland.

ki uzun namlulu silah, tabanca ve çok sayda mühimmatla yakalanan terörist çelik, sorgusunun ardndan Hatayda çkarld hakimlikçe terör örgütüne üye olmak ve kasten öldürme suçlarndan tutukland.

DER 2 TERÖRST DE SKENDERUNDA ETKSZ HALE GETRLD

Paramotor ile Amanoslar krsalna gelen teröristlerden ikisinin sakland yer de istihbarat birimlerinin titiz çalmas sonucu tespit edildi.

Hava destekli unsurlarla teröristlerin bulunduu noktalar vuruldu ancak bölgeden kaçtklar belirlenen teröristler, dün akam saatlerinde güvenlik güçlerince kskaca alnd.

Köeye sktklarn anlaynca gasbettikleri araçla Payas ilçesindeki güvenlik korucularnn bekleme noktasna taciz atei açarak bölgeden uzaklamak isteyen teröristler ile ksa süreli scak temas saland.

çinde bulunduklar aracn kaza yapmas üzerine baka bir arac gasbederek skenderun istikametine doru kaçlarn sürdüren teröristler, güvenlik güçlerinin takibi sonucu bu kez skenderun ilçe merkezinde sktrld.

Fener Caddesinde yaanan çatmada teröristlerden biri üzerindeki patlaycnn infilak etmesi sonucu ölü ele geçirildi. Ölen ya da yaralanann olmad patlamann etkisiyle çevredeki ev ve i yerlerinde hasar olutu.

Kaçan dier teröristin yakalanmas için ilçe merkezinde operasyonlarn sürdüren güvenlik güçleri, bir vatandan ihbar üzerine Barbaros Mahallesinde sakland yerde teröristi etkisiz hale getirdi.

Teröristlerin Münbiçten havalanarak Amanoslar krsalna geldikleri iki paramotor da güvenlik güçlerince ele geçirildi.

Ana Sayfaya Git