PKK’nın alıkoyduğu iki ABD’li ve bir İngiliz kurtarıldı

PKK’nın sosyal medya hesapları üzerinden iletişim kurup DEAŞ’a karşı savaşma gerekçesiyle kandırıp terör örgütü saflarında alıkoyduğu ABD ve İngiltere vatandaşı 3 kişi bölgesel Kürt yönetimine bağlı güçlerin de katkısıyla kurtarılarak Irak’ın kuzeyindeki konsolosluklara teslim edildi.

Haberler 06.05.2022 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK, Suriye ve Irakta DEAla mücadele söylemiyle bünyesine katt yabanc uyruklu militanlarla bata ABD ve AB üyesi ülkelerin sempatisini ve desteini kazanmaya çalrken, son olarak sosyal medya üzerinden iletiime geçilerek kandrlp Sincarda PKK saflarna dahil edilen 3 yabanc uyruklu bölgesel Kürt yönetiminin de giriimleriyle örgütün elinden kurtarld.

KATILDIKLARINA PMAN OLDULAR

Amerikal Vincent Mart, Jean DeVola ve ngiliz Emer Edwards, DEAa kar savamak için PKKnn yurtdndaki legal görünümlü yaplanmalaryla sosyal medya hesaplar üzerinden iletiime geçtikleri bildirildi.

Bu kiilerin kandrlarak Irakn kuzeyine gönderildikleri, burada kendilerini karlayan kuryeler araclyla da Sincar bölgesine götürüldükleri belirtildi. Sincarda PKKnn YB adl silahl yaplanmasna dahil edilen üç yabancnn bir süre sonra pimanlk duyarak geri dönmek istedikleri, ancak terör örgütünün buna izin vermedii kaydedildi.

AYRILMAK STEYNCE PKK TARAFINDAN HAPSEDLDLER

Üç yabancnn, örgütün faaliyetlerinin aslnda DEAla mücadaleden ziyade bölgede askeri üssü bulunan Türk güvenlik güçleri ile Irak ordusuna kar olduunu görünce savaç olmaktan vazgeçince PKKllar tarafndan hapsedildii öne sürüldü.

Kaçma giriiminde bulunan yabanclar daha sonra yakalannca bu kez aileleleri üzerinden bölgesel yönetimle irtibat kuruldu. Üç yabancnn da PKKnn elinden kurtarlarak Erbile götürüldüü, burada kendi ülkelerinin konsolosluklarna teslim edildikleri, ikisi ABD biri ngiliz üç yabancnn buradaki ilemlerinin ardndan ülkelerine gönderildii örenildi.

Ana Sayfaya Git