PKK'nın 'Basın Komitesi' yapılanmasına operasyonda 16 tutuklama

Diyarbakır'da, Belçika ve İngiltere'den yayın yapan televizyon kanallarına program hazırladıkları, PKK propagandası yaparak, örgütün üst yönetiminin talimatlarını aktardıkları ve kentteki hava hareketliliğini örgüt üyelerine duyurmak amacıyla haber yaptıkları yönündeki soruşturma kapsamında bazı ajanslara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 16’sı tutuklandı.

Haberler 17.06.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince, terör örgütü PKKnn Basn Komitesi yaplanmasna yönelik çalma yapld. Diyarbakrda bulunan Pel Yapm, Piya Yapm, Ari Yapm isimli ajanslarn Belçikada yayn yapan Sterk TV ve ngilterede yayn yapan Medya Haber TV isimli televizyon kanallarna program hazrladklar ve yaynlattklar tespit edildi. Ayn amaçla hizmet eden Jin News haber ajans ile ilgili de çalma yürütüldü. Sterk TV ve Medya Haber TV kanallarnn 9 balkta 102 programa ait 82 saatlik program içerikleri incelendi.

PKK PROPAGANDASI DDASI

çalmalarla, PKK propagandas, Abdullah Öcalan lehine programlar, Türk Silahl Kuvvetlerinin terör örgütüne yönelik yapt operasyonlarn Kürt halkna yönelik yapld izlenimi vererek ajitasyon, terör örgütünü meru göstermeye yönelik çalmalar, örgütün üst yönetiminin talimatlarn aktarma, Son Dakika bilgisi girerek Diyarbakrdan havalanan F-16larn harekatn örgüt mensuplarna duyurmak amacyla haber yapld belirlendi.

22 GÖZALTI

8 Haziranda sabah saatlerinden gerçekletirilen operasyonda 19 üpheli gözaltna alnd. Devam eden operasyonda daha sonra 3 üpheli daha gözaltna alnd. Yaplan aramalarda çok sayda toplatma karar bulunan yayn ve dijital materyaller ile örgütsel doküman ele geçirildi. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen 22 üpheliden 16s tutuklanarak cezaevine gönderildi. 6s ise adli kontrolle serbest brakld.

BARODAN AçIKLAMA

Tutuklamalara ilikin Diyarbakr barosundan yaplan açklamada, Diyarbakr CBSnin yürüttüü soruturma kapsamnda 16 gazeteci hakknda tutuklama karar verilmitir. Gazetecilere, mesleki faaliyetleri nedeniyle balatlan soruturma ve tutuklamalar basn özgürlüüne ve haber alma hakkna müdahaledir. Tutuklu gazetecileri serbest brakn denildi.

Ana Sayfaya Git