PKK'nın engellemelerine rağmen "Eruh-Fındık Yolu ve Tünel Projesi" sürüyor

PKK'nın yıllarca engellemeye çalıştığı 4 ili birbirine bağlayacak "Eruh-Fındık Yolu ve Tünel Projesi" büyük bir hızla sürüyor.

Haberler 15.09.2020 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, beraberinde AK Parti Siirt l Bakan Ekrem Olaç ve Karayollar 9uncu Bölge Müdürü Ökke Ceylanla birlikte Eruhta yapm devam eden köprü, yol ve tünel çalmalarn yerinde inceledi. çalmalarla ilgili firma yetkililerinden bilgi alan Ören, PKKnn tüm engellemesine ramen ulam ve altyap hizmetlerinin büyük bir hzla devam ettiini söyledi.

ERUH-FINDIK YOLU VE TÜNEL PROJES

Projenin tamamlanmasyla Siirt, rnak, Mardin ve Van aras ulamn 2 saat ksalacan belirten Osman Ören, öyle konutu: Bu bölgenin en büyük yatrm olan Pervari-Beendik köprüsü ve yolu tamamland. Siirt-Eruh ve oradan Güçlükonak üzerinden Cizreye balayacak olan yol ve tünel balants, Dargeçit üzerinden Mardine balayacak. Biz bu bölge insan olarak terörden çok çektik. 40 yldr terörden dolay burada yaplmayan yatrmlara baland. Yol medeniyettir. Medeniyetin olduu yerde hareket olur, ticaret artar. ktidarmzn en büyük projelerinden olan yol çalmalar bölgeye hareket getirecek ve hareket sonucunda bölge kalknacak, terör de bitecek. Bölgede istenen huzura kavutuktan sonra ekonomik yönde gelime kazanacak ve kimse isiz kalmayacak.

AK Parti Siirt l Bakan Olaç ise Siirtte devam eden ulatrma, altyap çalmalarnn toplam tutarnn 3 milyar 150 milyon lira olduunu, yaplan hizmetlerle kentin çkmaz sokak olmaktan kurtulacan söyledi. Mila Enerji Yönetim Kurulu Bakan Ferhat Ölmez de devlet yatrm 400 milyon lira olarak planlanan projenin gelecek yln sonunda tamamlanacan dile getirerek, Yol ve 4 bin 200 metre tünel projesi hizmete açldktan sonra dier projelerimizin bitmesiyle, milletvekilimiz Örenin de dedii gibi bölge canlanacak, ekonomiye katk salanacak. dedi.

Proje Müdürü Onur Metin, 60 kilometrelik yol ve 2 tüneli kapsayan projede 10u mühendis, 150si Eruhtan olmak üzere 300 personelin istihdam edildiini, 140 i makinesi ile iki vardiyal çalldn belirtti.

Ana Sayfaya Git