PKK'nın planını Polis bozdu!

Cinsel istismar sonucu hamile kalan 14 yaşındaki P.Ö. üzerinden PKK ve örgüte yakın kişilerin sosyal medya hesaplarından yaptıkları kara propagandayı, Batman polisi bozdu.

Haberler 08.12.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Gercü ilçesinde cinsel istismar sonucu hamile kalan 14 yandaki P.Ö. üzerinden terör örgütüne yakn sosyal medya hesaplarndan yaplan kara propaganday, Batman Emniyet Müdürlüü ekipleri bozdu. Polis, babas güvenlik korucusu olan P.Ö.nün yaad köyünde, erkek arkada M.A. (19) tarafndan evlilik vaadiyle cinsel ilikiye zorlandn ortaya çkard. P.Ö. hakknda köyde dedikodu çkard da saptanan M.A., sevk edildii adliyede tutukland.

Edinilen bilgiye göre, babas güvenlik korucusu olan P.Ö., 12 Kasm 2020 günü Cumhuriyet savclna suç duyurusunda bulunarak, ayn köyde yaad erkek arkada M.A.nn kendisini evlilik vaadiyle cinsel ilikiye zorladn bildirdi. Balatlan soruturma kapsamnda Batman çocuk ube Müdürlüü ve Gercü lçe Emniyet Müdürlüü ekiplerince pedagog eliinde ifadesi alnan P.Ö., M.A., benimle evleneceini söyledi, birlikte olduk. Daha sonra beni bir yaknyla birlikte olmaya zorlad. Sonrasnda, evlenmeyeceini söyleyince durumu aileme bildirdim dedi. Gözaltna alnan M.A. da ifadesinde P.Ö. ile ilikiye girdiini itiraf etti.

KÖYDE DEDKODU çIKARDI

M.A.nn, daha sonra köyde, kz arkadayla ilgili dedikodu çkard da ortaya çkt. M.A. sevk edildii adliyede, çkarld mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HALKI GALEYANA GETRMEK STEDLER

Yaanan cinsel istismar olay, PKK yanda sosyal medya hesaplarndan ise kara propaganda için kullanld. Güvenlik uzmanlar, paylamlar ile kent halkn galeyana getirme amacnn tandn belirlerken, mercek altna alnan sosyal medya hesaplarndan daha önce de bir kafeye denetime giden polis ekipleri için, Polis Kürtçe ark söylenen kafeleri basyor, ailesi tarafndan dilendirilen bir çocuun koruma altna alnmasnn ardndan Polis Kürt çocuklarn gözaltna alyor eklinde paylamlarda bulunulduu belirlendi.

27 KYE ADL LEM

Emniyet Genel Müdürlüünden yaplan yazl açklamada ise sosyal medyada olayla ilgili paylamda bulunan 27 kii hakknda adli ilem balatld duyurularak, Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamnda; 5 Aralk 2020 tarihinde Batman li Gercü lçesinde meydana gelen cinsel taciz olayn bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen alg operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 ahs tespit edilerek adli süreç balatlmtr denildi.

BATMAN BASAVCILII

Batman Cumhuriyet Basavcl ise soruturmayla ilgili u açklamay yapmt. Gercü Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülmekte olan madur çocuk P.Ö.nün cinsel istismara maruz kalmas olay hakknda kamuoyunu doru bilgilendirmek amacyla basn açklamas yaplmas uygun görülmütür. Madur çocuk, 12.11.2020 tarihinde Cumhuriyet Basavclmza müracaat ederek kendisine tecavüz edildiini ve hamile kaldn beyan etmitir.

SORUTURMA TTZCE

Olay Gercü ilçesi snrlarnda gerçekletiinden, soruturma dosyas 17.11.2020 tarihinde Gercü Cumhuriyet Basavclna gönderilmitir. Gercü Cumhuriyet Basavclnca, madur ve üphelinin iddialar/beyanlar dorultusunda tüm deliller toplanmakta, titizlikle deerlendirilmektedir. Soruturma kapsamnda üphelilerden M.A. 13.11.2020 tarihinde tutuklanmtr. Soruturmaya konu olay hakknda Gercü Sulh Ceza Hkimliinin 18.11.2020 tarihli karar ile gizlilik ve yayn yasa karar verilmi olup, baz medya kurulularnca yaynlanan paylam ve iddialar gerçei yanstmamaktadr. Soruturmada u ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir üpheli tespit edilmemitir. Konu ile ilgili soruturma süreci titizlikle devam ettii hususlar, kamuoyuna saygyla duyurulur.

VALLKTEN AçIKLAMA

Batman Valilii gündeme gelen cinsal saldryla ilgili yaplan yorum ve açklalara dikkat çekerek, u açklamay yapt.

Gercü ilçesinde madurun cinsel istismara maruz kalmas olay ile ilgili olarak kamuoyunun aydnlatlmas ihtiyac hasl olmutur. Batman Cumhuriyet Basavclnn 05.12.2020 tarihli basn açklamasnda belirtildii gibi titizlikle yürütülen soruturmada ne sank ne de tank olarak hiçbir kamu görevlisinin ad geçmemektedir. Hal böyle iken bölücü terör örgütüne müzahir baz medya kurulular ve sosyal medya platformlarnda tamamen yalan ve maksatl bir biçimde asker, polis ve korucularmzn olaya kart iddia edilmektedir. Gercü Sulh Ceza Hakimliinin kararna ramen yayn yapmaya devam eden medya kurulular ile sosyal medyada bu yalan haberleri yaymaya çalan kiiler hakknda suç duyurusunda bulunulacaktr.

BAKAN SOYLUDAN TEPK

çileri Bakan Süleyman Soylu, HDPli vekil ve yöneticilerin Batmanda 15 yandaki bir kz çocuunu istismar edenlerin arasnda kamu görevlilerinin de olduu yönündeki paylamna tepki göstererek, Tututular! Ama örtmeye çaltklar rezillikler büyük olunca yalan siyaseti de fayda etmiyor dedi. Sosyal medya hesabndan yapt paylamda Soylu, Yalan azna yuva yapm siyasi parti, haysiyetsiz yalann bu sefer ittifak ortaklarnn malum durumunu örtbas etmek için atyor... Tututular! Ama örtmeye çaltklar rezillikler büyük olunca yalan siyaseti de fayda etmiyor. ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git