Plastik zannettiği patlayıcı elinde patladı

Plastik boru zannedip eve götürünce olanlar oldu

Haberler 28.09.2016 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Başkent Ankarada bir çöp toplayıcısı, çöpte bulduğu plastik cismi eve götürdüğü sırada elinde patladı. Yapılan incelemede cismin boru tipi bomba olduğu anlaşıldı.

Alınan bilgiye göre, hurda toplayıcılığı yaparak geçimini sağlayan Mehmet B, akşam saatlerinde evinin de bulunduğu Ertuğrulgazi Mahallesinde Erdem Caddesi ile Aydınlar Sokakın kesiştiği yerdeki bir çöp bidonunda bulduğu 4 adet su borusu şeklindeki cismi evine götürdü.

Bulduğu hurdaları inceleyen Mehmet B, su borularını keserek ayırmaya başladı. Bu sırada meydana gelen şiddetli patlamada eli parçalanan ve vücudunda yanıklar oluşan Mehmet Bnin yardımına komşuları koştu.

Bir araçla İbn-i Sina Hastanesine götürülen Mehmet B. ameliyata alındı.

Patlamanın ardından evde, civardaki çöp bidonlarında ve Mehmet Bnin eve su borusu zannederek getirdiği cisimler üzerinde inceleme yapan polis ekipleri, başka bir patlayıcıya rastlamadı.

Mehmet Bnin yakınlarından biri, saat 20.00 civarında tüp patlaması şeklinde bir ses duyduklarını belirterek, çıktım, baktım. Komşum çöpten bomba bulmuş. çöpe biri hazır bomba atmış. Alüminyumdan yapılmış. Keseri vurunca da patlamış. dedi.

Mehmet Bnin kardeşi de Konteynırdan malzemeyi alıyor, oraya götürüyor, boşaltmaya çalışıyor. Keserle vururken o da patlıyor. Parmakları yok. diye konuştu.

Tedavi altına alınan Mehmet Bnin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Ana Sayfaya Git