PÖH başvuru sonuçları açıklandı mı? Fiziki yeterlilik sınavı parkuru nasıl olacak

Pöh başvuru sonuçlarının açıklandığı iddiaları ortaya atılırken, diğer bir açıklama da fiziki yeterlilik sınav sonuçları konusunda merak edildi

Haberler 05.12.2016 - 15:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüü Polis Akademisi Bakanl 10 bin özel harekat polisi sonuçlarnn açklanaca tarih hakknda açklama yapt iddia edildi. 10 bin PÖH alm bilindii üzere 2 Kasmda balam ve bavurularn neticelenedirilecei tarih te merak konusu olmutu. Geçtiimiz sene yaplan bavuru sonuçlarnn bir hafta içerisinde açklanmas akabinde gözler bu snee ki almlara çevrildi.

PÖH BAVURU SONUçLARI

14 Kasmda sona eren Polis Özel Harekat bavurularnn sonuçlar ile ilgili henüz resmi bir açklama yaplmad. Sonuçlar açklandnda www.pa.edu.trden e-devlet ifresi ile sorgulama yapabileceksiniz. Adaylar fiziki yeterlilik snav ve mülakat snavna tabi tutulacak. Snavlarn tarihleri henüz netlemedi.

POLS AKADEMS AçIKLADI

Polis Akademisinin internet sitesinde yer alan açklamada, Polis Meslek Eitim Merkezlerine Özel Harekat polisi yetitirmek üzere 10.000 erkek örenci aday alnaca ve Polis Akademisi internet sitesinden yaplacak online bavurularn 10 Ekim 2016 balayaca bildirilmitir. Ancak bilgi ilem sisteminde yaanan teknik sorunlar nedeniyle ön bavurular 17 Ekim 2016 tarihine ertelenmitir ifadelerine yer verildi. Adaylar EGM PÖH sonuçlar ne zaman açklanacan merak ediyor. Polis Özel Harekat mülakat tarihi de bavuru sonuçlarnn açklanamas ile netleecek.

FZK YETERLLK SINAVI PARKURU

1. BALAMA KOUSU: Aday, balangç noktasndan çk komutu ile birlikte jimnastik srasna kadar

koacaktr.

2. JMNASTK SIRASI ( SIçRAMA) : Aday, 5 kez saa sola sçrama hareketi yapacaktr. Sçrama

srasnn boyu 2,5 metre, yükseklii 40 cm ve genilii 20 cm. olacaktr.

3. MEKK: Aday, minderin üzerinde, srt üstü yatarak, mindere yapk vaziyette, eller ensede olacak

ekilde 5 defa mekik hareketi yapacaktr.

4. INAV: Aday, vücudu dik vaziyette sadece kollarn krmak suretiyle 5 adet nav çekecektir.

5. TOP MEK (K SALIK TOPU ARASINDA ) : Aday iki nokta arasnda yerde duran salk

toplarna 3 kez dokunu yapacaktr.

6. DÜZ TAKLA (ÖNE YUVARLANMA) : Top mekiini tamamlayan aday, yer minderinde öne doru

2 defa düz takla atacaktr.

7. DENGE ALETNDE YÜRÜME: Düz takla hareketini yapan aday, denge aletine çkarak sonuna kadar

yürüyecektir. Denge aletinden düen aday, kald yerden alete çkarak hareketine devam edebilecektir.

Denge aleti 5 metre uzunluunda, 70 cm. yüksekliinde ve 10 cm geniliinde olacaktr.

8. ATLAMA BEYGR: Kouyu bitiren aday biti çizgisinde bulunan 1.20 cm. yüksekliindeki atlama

beygiri üzerinden atlayacaktr.

DETAYLAR

Adaylar hangi tarihte ve nerede bavuru ve snava katlacaklarn Polis Akademisi Bakanlnn resmi internet sayfas olan www.pa.edu.tr adresinden öreneceklerdir. Ayrca adaylara posta yoluyla veya deiik iletiim araçlar ile tebligat yaplmayacaktr. nternet ilan tebligat niteliindedir. Adaylarn ikamet illerine göre belirlenecek snav merkezleri ve snav tarihleri kesinleip internet üzerinden ilan edildikten sonra deitirilemez. Dolaysyla adaylarn ön müracaat srasndaki MERNS kaytlarndaki ikamet adresleri dikkate alnarak snav merkezlerine planlamalar yaplacaktr. nternet ilannn takip edilmemesi sebebiyle ahsen bavuru ve snavlara katlamamaktan doan sorumluluk adaylara aittir.

Adaylarn ahsen bavuru ve snav merkezlerine girerken yanlarnda cep telefonu, ses, görüntü ve kayt cihaz veya deiik benzeri hiçbir elektronik eya bulundurmamalar gerekmektedir.

Adaylar Özel Harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM snavlarna girmeden önce ön salk komisyonu tarafndan ön salk kontrolünden geçirilir. Giri snavlar, fiziki yeterlilik snav ve mülakat snav eklinde yaplr.

nternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adaylarn ahsen bavurular (evrak teslimi) ön salk kontrolü, fiziki yeterlilik snav ve mülakat snav yaplacaktr.

Hakknda Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere Polis Meslek Eitim Merkezi Örenci Aday Olamaz karar verilen adaylar, bir sonraki snav aamasna geçemezler.

Fiziksel yeterlilik snavnda adaylarn tabi tutulaca parkur ve talimat ayrca Polis Akademisi Bakanlmzn https://www.pa.edu.tr resmi internet sayfasndan duyurulacaktr. Adaylarn Fiziksel Yeterlilik Snavnda yanlarnda spor hareketlerine uygun kyafet ve ayakkab getirmeleri faydalarna olacaktr.

Snav sonuçlar adaylara Polis Akademisi Bakanlnn resmi internet sayfas https://www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktr. Ayrca adaylara posta yolu veya deiik iletiim araçlar ile snav sonuçlar duyurulmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecektir. nternetten yaplan snav sonuç duyurusu tebli niteliindedir.

Adaylarn eksik, yanltc, yalan beyan, sahte evrak veya snav komisyonlarn yanl bilgilendirme sonucunda snavlara katlarak baarl olan adaylarn snav asl ve yedek olarak kazanm olsalar bile, geçici-kesin kayt ilemleri yaplmayacak, kesin kayt ve okula kabulleri yapldktan sonra bu durumlar ortaya çkanlarn, ilgili yasal mevzuat çerçevesinde eitim-öretimin herhangi bir aamasnda iliikleri kesilecektir. Adayn söz konusu ileme kastl olarak sebebiyet verdiinin tespit edilmesi durumunda aday hakknda gerekli yasal ilem yaplacaktr.

Ana Sayfaya Git