Polis katiline müebbet geldi

Polis memurunun katil zanlısı teröristlere müebbet hapis istemi

Haberler 30.04.2022 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesinde 4 yl önce polis memuru Nazm Tuncerin ehit edildii ve bir polisin yaraland saldry gerçekletirdii gerekçesiyle tutuklu Demhat Cilo kod adl terörist Velat O. hakknda 5 ayr suçtan 2 kez arlatrlm müebbet ile 32 yldan 53 yla kadar, saldrnn evinde planland belirlenen Hüsnü B. hakknda da arlatrlm müebbet ve 7 yl 6 aydan 15 yla kadar hapis cezas istendi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, tutuklu sank Velat O. ve Hüsnü B. hakknda hazrlanan iddianame 10. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, 17 Aralk 2018de Hani ilçesindeki terör saldrsnda polis memuru Nazm Tuncerin ehit olduu ve iki polis memurunun yaraland hatrlatld.

Saldrnn yaand gün baka bir kii adna kiralanan aracn sank Velat Oya verildiinin tespit edildii belirtilen iddianamede, sann güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler Harun kod isimli Ayhan Küçükçebi ve Botan kod isimli Veli Takran ile dier sank Hüsnü Bnin evine gittii aktarld.

Sank Velat O. ile iki teröristin daha sonra Hani ilçesinden Kalaba Mahallesi istikametine doru çk yaptklar, aracn güvenlik güçlerince takibe alnd ifade edilen iddianamede, unlar kaydedildi:

Velat O. ve dier teröristler araçtan inerek polis ekibine ate etmeye baladlar. çkan çatmada polis memuru Tuncer, kolundan, çene altndan ve kask bölgesinden yaraland, yaplan müdahalelere ramen ehit oldu. Bir polis memuru bacandan yaralanrken, dier müteki polis ise çatmadan yara almadan kurtuldu. çatmann ardndan sank Velat O. ve dier teröristler olay yerinden kaçt.

SALDIRIYI BR GÜN ÖNCE PLANMILAR

ddianamede, müteki polislerin üpheliyi tehis ettikten sonra hakknda yakalama karar çkartlan Velat Onun 6 Eylül 2021de Hani ilçesinin krsalnda gerçekletirilen operasyonda yakaland ve yer bildirmesi sonucu bir taziyeevinde yaplan aramada üzerinde üphelinin parmak izi olan uzun namlulu silah ve el bombas bulunduu bildirildi.

üpheli Velat Onun söz konusu saldry Harun ve Botan kod isimli teröristlerle olaydan bir gün önce sank Hüsnü Bnin evine giderek planladklarnn belirlendii ifade edilen iddianamede, Hüsnü Bnin teröristlerle fikir ve eylem birlii içerisinde olduu aktarld.

ddianamede, u deerlendirmede bulunuldu:

üphelilerin terör örgütü PKK/KCKnn hiyerarik yaps içerisinde olduklar, saldrnn kasten adam öldürme ve öldürmeye teebbüs suçlarnn vehamet arz eden araç suçlar olduu, devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozma suçlarn iledikleri anlalmtr. Velat Odan elde edilen dijital materyallerde teröristlere ait fotoraf ve videolarn bulunmasyla terör örgütü propagandas yapt tespit edilmitir.

STENLEN CEZA

ddianamede, tutuklu sank Velat O. hakknda, devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozma, kiinin yerine getirdii kamu görevi nedeniyle kasten öldürme, kiinin yerine getirdii kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teebbüs, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmas veya el deitirmesi ve terör örgütü propagandas yapma suçlarndan 2 kez arlatrlm müebbet ile 32 yldan 53 yla kadar, sank Hüsnü B. hakknda da arlatrlm müebbet ve 7 yl 6 aydan 15 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Diyarbakrn Hani ilçesinde, 17 Aralk 2018de PKKl teröristlerin bulunduu aracn Hani ilçesi güzergahnda seyir halinde olduu bilgisini alan l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince araç takibe alnm, polis ekiplerinin bulunduu araca Haninin Kalaba yolu Tural mevkisinde, teröristlerce ate açlmt.

Saldrda yaralanan ve helikopterle Diyarbakrdaki Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine kaldrlan polislerden Nazm Tuncer müdahaleye ramen ehit olmutu.

Ana Sayfaya Git