Polise beraat

Tutuksuz yargılanan polis memuru Y.Ş'nin beraatine, olay günü görüntü kayıtlarında bulunan görevli tüm polisler hakkında suç duyurusunda bulunulması ve haklarında idari soruşturma başlatılmasına karar verildi

Haberler 18.11.2020 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 3 yl önce nevruz etkinliine elinde bçakla girmek isterken dur ihtarna uymad gerekçesiyle açlan ate sonucunda Kemal Kurkutun ölümüne ilikin davada tutuksuz yarglanan polis memurunun beraatine, olay günü görüntü kaytlarnda bulunan görevli tüm polisler hakknda suç duyurusunda bulunulmas ve haklarnda idari soruturma balatlmasna karar verildi.

Diyarbakr 7. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada tutuksuz sank Y., maktul Kurkutun aabeyi Cihan Kurkut ve avukatlar hazr bulundu.

Cumhuriyet savcs esas hakknda hazrlad mütalaasnda, sank Y.nin, bilinçli taksirle ölüme neden olmak suçundan cezalandrlmas yönünde görüünü bildirdi.

Maktulün aabeyi Kurkut, tüm delillerin ortada olduunu savunarak, adil yarglama yaplmasn talep etti.

Kurkut ailesinin avukatlar ise savcnn esas hakknda hazrlad mütalaasna katlmadklarn belirterek, sann kasten öldürmek suçundan cezalandrlmas talebinde bulundu.

Sank polis memuru Y.. de somut deliller üzerinden yarglama yaplmas gerekirken hakknda açlan davann soyut deliller üzerinden yürütüldüünü iddia etti.

Y., savunmasnda unlar kaydetti:

Tüm deliller iddia makamnn gözü önünde tespit edildi. Görüntüler baz alnarak hakkmda dava açld. Kemal Kurkutun vücudundan silahma ait bir kurun çkmamtr. Hala bu eylemi yapan sann tespiti yaplmaya çallyor. Bu dosyann en alakasz sanym. Bu olayn asl kusurlu faillerinin dosyada yarglanmasn istiyorum. Maddi deliller nda beraatime karar verilmesini talep ediyorum.

Mahkeme alnan raporlar ve görüntü kaytlar dorultusunda sann, suçu ilediini gösterir ve cezalandrlmasna yeterli nitelikte her türlü kukudan uzak, kesin ve inandrc deliller elde edilemediini gerekçe göstererek oy çokluuyla beraatini kararlatrd.

Ayrca mahkeme, gerçek failin bulunmas, etkin bir soruturma yürütülmesi için karar kesinletikten sonra olay günü görüntü kaytlarnda bulunan görevli tüm polisler hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunulmasna ve söz konusu polisler hakknda idari soruturma balatlmasna karar verdi.

Mahkeme heyetinin bir üyesi ise sann eyleminin bilinçli taksirle öldürme suçunu oluturduu kanaatiyle aksi yöndeki çounluk görüüne katlmadn belirterek karara muhalefet erhi koydu.

21 Mart 2017de Diyarbakrdaki nevruz etkinliine elinde bçakla girmek isteyen Kemal Kurkut, dur ihtarna uymad gerekçesiyle açlan ate sonucu hayatn kaybetmiti.

Ana Sayfaya Git