Polise rütbe sınırlaması!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli Rütbe Terfileri ve Değerlendirme Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre 2. sınıf emniyet müdürlerinin terfi için zorunlu en az bekleme süresi bir yıldan 2 yıla çıkarıldı. 4. sınıf emniyet müdürü rütbesine terfi için her personel, en fazla 5 defa sınavlara katılabilecek.

Haberler 29.05.2020 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Hizmetleri Snf Personeli Rütbe Terfileri ve Deerlendirme Kurullarnn çalma Usul ve Esaslarna likin Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik, Resmi Gazetede yaymland.

Yönetmelie göre, 2. snf emniyet müdürlerinin terfi için zorunlu en az bekleme süresi bir yldan 2 yla çkarld.

Polis amirlerinin üst rütbeye terfisinin, Merkez veya Yüksek Deerlendirme Kurulunda görüülebilmesi için aranan artlarda da deiiklik yapld.

Buna göre, 4. snf emniyet müdürü rütbesine terfi için bu Yönetmelie uygun olarak yaplacak yazl ve sözlü snavlar ile Polis Akademisi Bakanlnca düzenlenecek yöneticilik eitiminde baarl olunmas artlar getirildi.

4. snf emniyet müdürlüünden 3. snf emniyet müdürlüüne ve 3. snf emniyet müdürlüünden 2. snf emniyet müdürlüüne terfi edilebilmesinde zorunlu ikinci bölge hizmetinin en az bir kez yaplm veya birinci bölgede geçici görevli olmamak kaydyla halen bu bölge hizmetinin ifa ediliyor olmas art aranacak.

Merkez Deerlendirme Kurulunun görev tanm, üst rütbeye yükselmek için Kurul gündemine alnan komiser yardmcs, komiser ve bakomiserlerin liyakat koullarn belirlemek ve hizmet ihtiyacna göre her yl Yüksek Deerlendirme Kurulunca tespit edilecek olan üst rütbedeki kadro miktarna göre terfilerini önermek olarak deitirildi.

YÜKSEK DEERLENDRME KURULU

Yüksek Deerlendirme Kurulunun görevlerinde de deiiklie gidildi.

Kurul, bulunduklar rütbedeki azami görev süresini dolduran emniyet amiri ve üstü rütbelerdeki personelden, hizmet ihtiyac nedeniyle kadrosuzluktan emekliye sevk edilmesi uygun görülmeyen personelin 2 yl süreyle göreve devam etmesini teklif edecek.

Ayn zamanda Kurul, bu personelden, hizmet ihtiyac nedeniyle kadrosuzluktan emekliye sevk edilmesi uygun görülenlere ilikin de teklifte bulunacak.

Merkez ve Yüksek Deerlendirme Kurullarnn, mesleki bilgi, beceri ve davranlar bakmndan personel hakknda yaplacak deerlendirmede, Birim Deerlendirme Komisyonu Görü Formu dikkate alnacak.

Hizmet ihtiyac sebebiyle her amir rütbesinde bulunmas gereken toplam personel saysna göre yaplan liyakat deerlendirmesi sonucu ilgili personelin durumuna göre Terfi Eder., Soruturma Sonucuna Göre Terfi Eder., Performans Puanna Göre Terfi Eder., Terfi Etmez. veya Kadrosuzluktan Terfi Etmez. kararlar verilecek.

Liyakatli olduu deerlendirilmekle birlikte soruturma ve kovuturma sonucunun beklenilmesi uygun görülen personel hakknda Soruturma Sonucuna Göre Terfi Eder. karar verilebilecek.

Son performans puan kurul tarihi itibaryla doldurulmam olmakla birlikte liyakatli olduu deerlendirilen personel hakknda Performans Puanna Göre Terfi Eder. karar verilecek.

4. snf emniyet müdürü rütbesine terfi etmek üzere snavlara katlacaklarn isim listeleri, her yl Personel Dairesi Bakanlnca hazrlanarak listede ad geçenlere tebli edilmek üzere çalt birimler ile snav ilemlerini yürütecek olan Polis Akademisi Bakanlna gönderilecek.

4. snf emniyet müdürü rütbesine terfi için her personel, en fazla 5 defa snavlara katlabilecek.

Yazl, sözlü ve hizmet içi eitim snav sonuçlar, snava girilen yla ilikin terfi deerlendirmesi için geçerli olacak.

A VE B GRUBU POLS AMRLER

Eski yönetmeliin geçici maddesinde de yaplan deiiklik ile A ve B grubu polis amirlerinin tanm güncellendi.

Buna göre, polis amirlerinden en az dört yllk fakülte ve yüksekokullardan mezun olanlar A, komiser yardmcl kursunu baaryla bitirmi olan dier amirler B grubunu oluturacak.

B grubu polis amirlerinden, 24 Aralk 2019 tarihinden önce en az dört yllk yükseköretim kurumunu bitirenlerin A grubuna geçileri söz konusu tarih itibaryla, daha sonra bitirenlerin A grubuna geçileri ise mezuniyet tarihleri itibaryla salanacak. Bulunduklar rütbedeki zorunlu en az bekleme süreleri A grubuna göre hesaplanacak. Bu ekilde A grubuna geçenlerin bulunduklar rütbede A grubu polis amirleri için belirlenen süreden fazla çalm olmalar geriye yönelik olarak herhangi bir hak dourmayacak.

Ana Sayfaya Git