Polise Yargıtay inanmadı

Diyarbakır’da polis sevgilisi Merve Ünal’ı öldüren polis Muharrem Yılmaz’a verilen müebbet hapis cezasını Yargıtay 1. Ceza Dairesi oy birliğiyle onadı.

Haberler 23.05.2022 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda iki yl önce polis sevgilisi Merve Ünal (27) kendi beylik silahyla öldüren polis Muharrem Ylmaza verilen müebbet hapis cezasyla ilgili dosyay inceleyen Yargtay, sana verilen mahkmiyet kararn oy birliiyle onad.

ATTIINI VURAN MERVENN SANII VURAMAMASI MKANSIZ

Yargtay, sann kendini savunmak için ate ettiini ifade etmi olsa da, vücudunda 16 mermi bulunan Mervenin öldürme kastyla sank tarafndan vurulduunu belirtti.

Otopsi raporuna göre, Merve Ünaln her iki kolundaki birden fazla kurun yaralar da dikkate alndnda, saldrya maruz kald için korunma içgüdüsüyle hareket edip kendini kollaryla korumaya çalt vurguland.

Yargtay, Merve Ünaln ald silah eitiminde hedef kdndaki atlar dar alanda toplamay baaran ve personel dosyasndaki belgelere göre 5 atlk atlarda 50 puan almay baaran bir polis olduu dikkate alndnda, ayn odada tartt Muharrem Ylmaza üç el ate etmesine ramen onu vuramam olmasnn imknsz olduu ve bu durumun hayatn olaan akna ters dütüüne dikkat çekti.

SLAHI ELNE TUTUTURUP ATELEM

Yargtay, tank olarak ifadesi alnan bina yöneticisinin ifadesinde 12 el seri silah sesinden 20 saniye sonra üç el daha silah sesi duyduunu belirtmi olmas da sann kendi silahndaki bütün mermileri ateleyip Merveyi öldürdükten sonra, Mervenin silahn Mervenin eline tututurup üç el kendisinin ate ettii yöne doru ateleyerek meru müdafaa izlenimi vermeye çaltn vurgulad.

Yargtay; tartmann asl nedeninin sann evli olduunu gizleyip Merve Ünal ile gönül ilikisi yaamaya balamasndan kaynaklandn, Ünaln evlilik durumunu örenmesinden sonra tartmalarn alevlendii ve bu durumun sann ei tarafndan da doruland dikkate alndnda sann cinayeti haksz tahrik altnda ilemediine kanaat getirildiini belirtti.

PSKOLOJK DDET UYGULADI çALIMA HÜRRYETN ENGELLED

Yargtay, sann Mervenin i ve çalma hürriyetine müdahale ettiini, Whatsapp mesajlarna bakldnda, baka bir ubede çalmamas için kendisine bask kurup küfürler ettiini kaydetti. Sann Mervenin özgürlüünü keyfi ekilde engelleyerek psikolojik iddet uyguladn, sann sevgilisinin eline silah tututurup atelemesi nedeniyle yarglamay farkl yönlere sevk etme çabasyla suçtan kurtulmaya çalmak istemesi nedeniyle hakknda hiçbir indirim uygulanmamas yönünde verilen müebbet hapis cezasnda bir isabetsizlik görülmediinden hükmün onanmas gerektiine kanaat getirdi.

Ana Sayfaya Git