Poliste kamuya geçişte 6 yıl şartı

Binlerce polisi ilgilendiren karar Danıştay'dan geldi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, meslekte altı yılını doldurmayan polis memurlarının, yarışma sonucu yerleştikleri kamu kurumlarına naklen geçemeyecekleri yönünde karar verdi.

Haberler 10.10.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

POMEM ile atanan polis memurlarnn 6 yl süreyle görev yapmadan baka bir kuruma naklen geçmeleri yasak. Ancak açlan baz davalarda, baz bölge idare mahkemeleri, yarma snavyla atanlan kadrolar ile kariyer görevlere naklen geçiin mümkün olduu yönünde karar verirken baz bölge idare mahkemeleri ise geçiin mümkün olmad yönünde kararlar veriyordu. Ve bölge idare mahkemeleri kararlar arasnda farkllk olumaktayd. Dantay dari Dava Daireleri yarma snavyla atanlan kadrolar ile kariyer görevlere naklen geçiin mümkün olduu yönünde verilen Bölge dare Mahkemesi kararlarnn yanl olduuna karar verdi.

6 YIL ARTI

Dantay dari Dava Daireleri Kurulunun kararna göre, meslekte alt yln doldurmayan polis memurlarnn, yarma sonucu yerletikleri kamu kurumlarna naklen geçileri mümkün olamayacak. Dantay kararnda unlara vurgu yapld: Polis memuru olarak görev yapan ve meslekte alt yllk hizmet süresini doldurmam olan davaclar tarafndan, yarma snavlar sonucu yerletirildikleri kamu kurumlarna atanmalarna 3201 sayl Emniyet Tekilat Kanununun Ek 24. maddesi uyarnca muvafakat verilip verilemeyeceine dair dosyada; anlan Kanun maddesi gereince polis memuru olarak atanan personelin alt yl boyunca emniyet tekilatnda görev yapmas gerektii, bu süre boyunca lisans mezunu olduklar alan dahil olmak üzere baka bir kamu kurumuna naklen atanmalarna olanak bulunmad, nitekim, anlan maddede yarma snav sonucuna bal olarak belli kadrolara ve yine snava bal kariyer görevlere yaplan atamalar konusunda da herhangi bir istisnaya yer verilmemitir

Ana Sayfaya Git