Poliste şark görevi düştü

Polislerin şark görev süreleri düşürülecek, yeni mezunlar önce batıya atanacak

Haberler 10.02.2022 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl ve Emniyet Genel Müdürlüünün son aamaya getirdii yönetmelik deiikliiyle, polislerin Dou ve Güneydou Anadolu illerindeki ark görev süreleri düürülecek.

Bakanlk ve Emniyet Genel Müdürlüü, personelden gelen talepler ve görüler üzerine il ve ilçelerin görev sürelerini yeniden ele ald.

Bu kapsamda, Emniyet Hizmetleri Snf Mensuplar Atama ve Yer Deitirme Yönetmeliinde deiiklik yaplmas kararlatrld.

Uzun süredir devam eden çalmalar sonunda, illerin ve ilçelerin görev sürelerini yeniden düzenleyen yönetmelik deiikliinde sona gelindi.

lerleyen günlerde Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girmesi planlanan yönetmelik deiikliiyle, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki illere ilikin görev süreleri düürülecek.

Bu bölgelerde görev yapan 62 bin 630 personel yeni sürelere tabi olacak. Hizmet süresi artrlan baz yerlerde görev yapan polisler ise bu arttan etkilenmeyecek.

7 BN 500 POLS ARK GÖREVN TAMAMLAMI OLACAK

Ayrca ikinci ark görevini yapmakta olan personel, görev süresi 2 yl olan birimler haricinde, yeni düzenlenen sürelerden 1 yl eksik görev yapmas durumunda ark görevini tamamlam saylacak. Ancak emniyet müdürü ve emniyet amiri rütbesindeki personel bu uygulamaya dahil edilmeyecek. Bu düzenlemeyle yaklak 7 bin 500 polis, ark görevini tamamlam olacak.

ark görevini bitirenler, talep etmesi halinde daha önce çalt kadroya tekrar atanmas için deerlendirmeye alnacak.

Bunun yan sra ark görevinden muafiyet ve nüfusa kaytl olduu yere atanma hakkndan yararlanan ehit ve gazi yaknlar bu haktan yararlanmaya devam edecek. Ayn zamanda mevzuat sebebiyle bu haklardan yararlanamayan ehit ve gazi yaknlar da bu kapsama dahil edilecek.

TEK çOCUK OLAN POLSLERE MAZERET ATAMASI MKANI

Polislerin sadece kendisi, ei veya çocuklarnn salk durumlar nedeniyle talep edebildii mazeret atamasnn da kapsam geniletilecek.

Bu çerçevede de mahkeme kararyla vasi tayin edilmesi artyla evin tek çocuu olan polis, anne ve babasnn salk durumu nedeniyle atama talep edebilecek. Ayn artla tek kardei olan polis de kardeinin salk durumu nedeniyle atama isteyebilecek.

Eleri, kamuoyunda çakl kadro olarak bilinen sabit personel istihdam kapsamnda olan polislerin ise çalt birimin hizmet süresini tamamlamas üzerine, talebi halinde Emniyet Tekilatnda Genel dare Hizmetleri Snfna atanabilmesi kolaylatrlacak.

Mezun olan polisler öncelikli olarak bat illerine atanacak. Meslee önce bat illerinde balayan personel, görev yapmakta olduu ilin süresi bitmeden atamaya tabi olmayacak, görev süresini bitirmesinin ardndan bu durumda olanlar 2. Bölge (ark) illerine atanacak.

Ana Sayfaya Git