Prof. Dr. Özlü'den 'antikor' uyarısı: Kimse güvende değil

Prof. Dr. Tevfik Özlü, hastalığı atlatanların vücutlarında antikor oluştuğunu düşündükleri için rehavete kapılmamaları gerektiğini belirterek, "Kimse güvende değil, tedbirlere uymak lazım" dedi.

Haberler 06.01.2021 - 06:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüse yakalanan birinin iyiletikten sonra tekrar hastalanmasnn mümkün olduunu söyledi. Prof. Dr. Özlü, nsanlarda büyük çounlukta antikor oluuyor ama bazlar ikinci kez hasta olabiliyor. Bu durumun birçok örnei var. Koronavirüs salgnnda hastal atlatanlarn vücutlarnda antikor olutuunu düündükleri için rehavete kaplmamalar gerekir. Kimse güvende deil, tedbirlere uymak lazm. Genel itibaryla kaliteli iyi bir uyku uyumak gerekiyor. Sv tüketimi, dengeli ve salkl beslenmek de oldukça önemli. Hareketli bir yaamnzn olmas da bakl güçlendirir diye konutu.

HER EY BZM ELMZDE

Trabzonda yaayan Faruk Yank, nsanlar ylba ile birlikte gelen 4 günlük sokaa çkma kstlamasnn ardndan kendilerini sokaa attlar. Her yer çok kalabalk. Sosyal mesafe kuralna uyulmuyor. Kurallara uymak gerekiyor. Ben ve ailem hastal geçirdik. Annem hastal ar atlatt, ben koku ve tat duyumu kaybettim. Ama hiçbir zaman Hastal ne de olsa geçirdim deyip rehavete kaplmadm. Yaplan aratrmalar sonucunda hastal ikinci kez geçirenler olduu ortaya çkt. Bu defa ar bir ekilde hastal geçirdiklerini aratrmalar ortaya koydu. Bu hastaln ya veya kronik rahatszlk seçtii de yok. Her ey bizim elimizde. Kurallara uymamz ve dikkatli olmamz gerekiyor dedi

DAHA BULAMAZ, DYENLER VAR

Sokaklarn kalabalk olmasna deinen Alperen Atasoy da Ben ve ailem henüz virüse yakalanmadk. Kendimizi iyi koruduk. Yakalanan akrabalarmz var. Kimisi hafif atlatyor hastal kimisi de ar geçiriyor. imdi hafif atlatanlara bakp da rehavete kaplan insanlar var. Rahatça dolayorlar sokaklarda sanki virüs yokmu gibi. Her yer oldukça kalabalk. Umursamyor insanlar fazla. Benim baklm güçlü, diyen insanlar var. Ya da ben yakandm daha bana bulamaz, diyen insanlar var. Onlar çok rahat yayorlar diye konutu.

HERKESN BRBRNE KARI SORUMLULUU VAR

Elmas Süral ise Tedbiri al, taktiri Allaha brak. Bakn sokaklar, caddeler çok kalabalk. Kimse mesafeyi korumuyor. Ceza yazmasalar insanlar maskesiz dolaacaklar. imdi arabalara Allah korusun yazyorlar. Arabay çaltrp uçurumun kenarna braktn zaman olur mu? Olmaz. Bu ekilde olmaz. nsanlarn kendini korumas lazm. Herkesin birbirine kar sorumluluu var dedi.

Ana Sayfaya Git