Proje odaklı insan kaçakçılığı

Batman-Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren, Almanya ziyareti projesi hakkında konuştu: “Almanya’ya gönderileceklerin kendileri tarafından belirlenmesi için aracı firma ısrar etti, Malatya-Yeşilyurt Belediye Başkanı gidenlerin geri gelmediğini söyledi, geziyi iptal ettik” eddi.

Haberler 24.04.2021 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisinden (HDP) istifa ederek Adalet ve Kalknma Partisine (AK Parti) geçen Kozluk Belediye Bakan Ayhan Evren, HDPden istifa etmeden önce bir firmann belediyeye gelerek Avrupa Birliinin hibe verdiini, Almanyaya 110 kii gönderileceini ve Kozluk Belediyesine de bu proje kapsamnda 50 bin euro hibe verileceini söylediklerini anlatt.

50 BN EURO HBE

Bakan Eren, 14-15 aydr belediyede içilerin maalarn ödeyemeyen bizler için önce bu teklif cazip geldi. lemleri balattk ve 19 Eylül 2020 tarihinde belediye meclisinden karar çkarttk. Karar çkarttktan sonra firmay çararak kendileri ile konutuk dedi.

Almanya-Bremene proje kapsamnda gönderilecek 110 kiinin kendileri tarafndan belirlenmesini istediklerini söyleyen Eren, konumasna öyle devam etti: Ancak firma belediyeden sadece iki kiinin gelecei, dier isimlerin kendileri tarafndan belirlenecei konusunda srar edince üphelendik. Firma srarla gideceklerin kendileri tarafndan belirleneceini, bu ii daha önce de yaptklarn ve Malatya-Yeilyurt Belediye Bakan ile konuabileceimizi söyledi. Yeilyurt Belediye Bakann araynca bu iin tuzak olduunu, gidenlerin geri gelmediini ve bu konuda dikkat etmemiz gerektiini söyledi. Bunun üzerine, Kozluk Kaymakaml ve Batman Valiliine yaz yazdk, karar be gün sonra onaylanmad ve gezi olmad. Bu konuyu gündeme getirip, olmam bir eyi olmu gibi göstererek beni ypratmaya çalanlar hakknda suç duyurusunda bulunacam.

Ana Sayfaya Git