Protez bacaklarını kaybeden engelli çocuğu belediye sevindirdi

Van Büyükşehir Belediyesi, akraba ziyareti için geldiği kentte protez bacaklarını kaybeden çocuğa yeni protez bacaklar yaptırarak hediye etti.

Haberler 12.09.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Büyükehir Belediyesi akraba ziyareti için geldii kentte protez bacaklarn kaybeden 14 yandaki engelli Mehmet Salih Sarta için yeni protez bacaklar yaptrd.

Belediyeden yaplan açklamaya göre, Hakkarinin Yüksekova ilçesinde yaayan Naif ve Meleksima Sarta çifti, doutan bedensel engelli çocuklar Mehmet Salih ile akraba ziyareti için kente geldi.

Mehmet Salih Sarta, otogarda akrabalarn beklerken dinlenmek için çkararak yanna koyduu protezlerin bir süre sonra yerinde olmadn fark etti.

Otogar aramalarna ramen protezleri bulamayan Sarta ailesi Büyükehir Belediyesi Terminaller ube Müdürlüüne kayp bavurusunda bulundu.

Ekiplerin yapt çalma da sonuçsuz kalnca Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Yardmlar Daire Bakanlna haber verildi.

Engelli çocuu belediye sevindirdi

Yaplan aratrma sonucu ailenin ekonomik durumunun iyi olmadnn anlalmasyla Vali ve Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Murat Zorluolunun talimatlar dorultusunda yeni protez bacaklar yaptrlarak Sartaa hediye edildi.

Açklamada görülerine yer verilen Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Fazl Tamer, belediye olarak her zaman engellilerin yaamn kolaylatrmak için çaltklarn belirtti.

Tamer, unlar kaydetti:

Mehmet 20 gün önce protezlerini kaybetmi ve bize bavuruda bulunmu. Biz de kendisine ulaarak bacak ölçülerini aldk. Sayn Valimizin talimatlar dorultusunda ona yeni protezler yaptrdk. Protezlerini kaybettii günden bu yana evden çkmadn ve çok skldn söyledi. Bu, bizleri çok üzdü ama artk yeni protezleriyle dar çkp rahat bir ekilde dolaacak. Onun mutluluu bizlere umut oldu.

Mehmet Salih Sarta da yeni protezlerine kavutuu için çok mutlu olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git