Provokatöre gözaltı baskını

Kocaeli’de, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın sırasında Alevilere küfürler eden Yakup T., polis ekiplerince gözaltına alındı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı da Yakup T. hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’ suçundan soruşturma başlattı.

Haberler 10.02.2022 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal medya hesabndan canl yayn yapan Yakup T., Alevilere küfürler etti. Yakup T.nin sosyal medyada paylalan canl yayn görüntüleri, tepki toplad. Yaplan ikayetler üzerine l Emniyet Müdürlüü ekipleri, Kocaelinin Körfez ilçesinde yaayan Yakup T.yi gözaltna ald. Kocaeli Cumhuriyet Basavclnca da Yakup T. hakknda halk kin ve dümanla sevk etmek suçundan soruturma açld belirterek, Twitter isimli sosyal medya arac üzerinden yapt sözlü paylamla Alevi vatandalarmza yönelik aalayc ve hakaret mahiyetinde sözler sarf eden üpheli Y.T. hakknda Halk Kin ve Dümanla Sevk Etmek suçundan Körfez Cumhuriyet Basavcl tarafndan soruturma balatlmtr. Soruturma kapsamnda hakknda gözalt karar verilen üpheli Y.T. bugün emniyet güçleri tarafndan yakalanarak gözaltna alnmtr denildi.

Sosyal medyadan Alevilere küfre gözalt ve soruturma

BAKAN BÜYÜKAKIN: EN AIR EKLDE KINIYORUM

Kocaeli Büyükehir Belediye Bakan Tahir Büyükakn, Alevilere yönelik saldry knadn söyleyerek, Ne dediini bilmeyen, kin ve nefret dili kullanarak Alevi kardelerimize yönelik gerçekten çok alçakça ifadeler kullanan bir vatandamzn videosunu az önce bana da izlettiler. Aldm bilgilere göre vatanda gözaltna alnm ve gerek kolluk kuvvetleri ve adli makamlar gereini hzla yapacaklardr. Buna zerre kadar kimsenin üphesi olmasn. Ben Alevi kardelerimize yaplan bu saldry ve nefret dili ve alçakl en ar ekilde knyorum dedi.

Sosyal medyadan Alevilere küfre gözalt ve soruturma

ÖMER çELK: ALEV KARDELERMZ CANLARIMIZDIR

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik de Twitterdaki hesabndan yapt açklamayla tepki göstererek, Alevi kardelerimiz canlarmzdr. Alevi kardelerimize çirkin söz söyleyenler, insanlktan nasibini almamtr. Alevi kardelerimize söylenen her çirkin söz hepimize söylenmitir. çirkinlie kar beraber mücadele edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git