PTT ATM'lerinden çipli TC kimlik kartıyla çekim imkanı

Sosyal yardım ve doğum yardımı ile İŞKUR ödemelerini alacak vatandaşlar, işlemlerini PTT ATM'lerinden çipli TC kimlik kartlarıyla yapabilecek

Haberler 02.06.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PTT A tarafndan Türkiyede ilk defa balatlan uygulamayla, sosyal yardm ve doum yardm ile KUR ödemelerini alacak vatandalar, bu ilemlerini PTT ATMlerinde çipli TC kimlik kartlaryla gerçekletirebilecek.

PTT Aden yaplan açklamaya göre, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl tarafndan Ekonomik stikrar Kalkan Paketi Destek Program çerçevesinde verilen sosyal yardm ve doum yardm ile KUR ödemelerini almaya hak kazanan vatandalarn, PTT i yerlerine gitmesine gerek olmayacak. Vatandalar, PTT ATMlerinden ödemelerini kolaylkla alabilecek.

PTTDE HESABI OLANLAR

Türkiyede ilk kez gerçekleecek uygulamayla, PTTde hesab olan veya olmayan tüm vatandalar, çipli TC kimlik kartlar ve nüfus müdürlüklerinden kimliklerini teslim alrken kendilerine verilen ifrelerle ATMlerden giri yaparak hesaplarna yatrlan ödemeleri temin edebilecek.

ifresini hatrlamayan vatandalar, ilemlerini PTT i yerlerinden de gerçekletirebilecek. Ödeme tarihleri ise vatandalarn cep telefonlarna gönderilecek SMS ile bildirilecek.

Öte yandan PTT A, yeni tip koronavirüs sürecinde vatandalara güvenli ekilde hizmet vermeye devam ediyor. Vatandalar ve çalanlarn sal için i yerlerinin önünde sosyal mesafe kurallarna uygun düzenlemeler yaplrken, ülke genelindeki 4 bine yakn PTT ATMsi düzenli olarak dezenfekte ediliyor.

Ana Sayfaya Git