Ramazan ayında içki masasını paylaşan partili istifa etti

Zonguldak'ta, CHP'li bir üye 'Bir iftar yemeği de böyle bitti' yazarak, aralarında CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal'ın da bulunduğu bir grup partilinin alkol aldığı masayı paylaştı. Tepkiler üzerine fotoğraf sosyal medyadan kaldırılırken, CHP İl Başkanlığı fotoğrafın ramazan ayından önce çekildiğini, üyenin partiden istifa ettiğini açıkladı.

Haberler 16.04.2022 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mehmet Bilgili, önceki gün sosyal medya hesabndan, aralarnda CHP Kilimli lçe Bakan Erol Saraln da bulunduu bir grup partilinin alkol alrken çekilen fotorafn, Bir iftar yemei de böyle bitti yazarak paylat. Tepkiler üzerine Bilgili fotoraf kaldrd. Erol Saral, fotorafn 3 ay öncesine ait olduunu açklayarak, Ben kutsal aymzda alkol masalarnda resim paylaarak halkmza saygszlk yapmadm, yapmam da. Halkmzn inançlarna, ibadetlerine ve geleneklerine son derece saygl bir insanm. Alkolle anlan birisi deilim. Ramazan aynda alkol almam. Niyetli olmasam bile halka açk yerlerde çay dahi içemem. CHP Kilimli lçe Yönetim Kurulu olarak çalkan ve inançl ekibimizle birlikte, ramazan ay boyunca, her gün evlerde, akamlar da mahalle ve kahve ziyaretlerinde partimizin iktidar yürüyüüne destek vermek üzere geceli gündüzlü çalyoruz dedi.

YAZILI AçIKLAMAYLA KINAMA YAPILDI

CHP Zonguldak l Bakanl tarafndan yaplan yazl açklamada, paylamn partiyle ilgisinin olmad ve paylam yapan kiinin partiden istifa ettii bildirildi. Fotorafn, ramazan ayndan önce çekildiinin de belirtildii açklama öyle:

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, dinimize, kutsal deerlerimize ve inançlarmza her zaman önem ve deer vermi, tüm insanlarmzn inancna ayrm yapmakszn sayg duymuuzdur. Dün akam saatlerinde ramazan ayndan çok daha önce çekilmi bir fotorafn, parti üyemiz tarafndan kiisel sosyal medya hesabndan paylalmas son derece yanl olmutur. Bu paylamn partimizin kurumsal kimliiyle bir ilgisi yoktur, bu kiinin kendisini balamaktadr. Bu sebeple bu paylam bir kez daha kabul etmediimizi ve bu paylam yapan kiiyi bir kez daha knadmz ifade etmek isteriz. Yaplan bu paylamn yanl olduunun farkna varan üyemiz bugün itibaryla partimizden istifa etmi ve partimizle bir ba kalmamtr.

Ana Sayfaya Git