Rapor sahteciliği

Sahte sağlık raporu düzenleyerek devleti zarara uğrattığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheliden 12'si tutuklandı

Haberler 01.07.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta sahte salk raporu düzenleyerek devleti zarara uratt iddiasyla gözaltna alnan 17 üpheliden 12sinin tutukland bildirildi.

Valilikten yaplan açklamada, l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince sahte rapor düzenleyenlere yönelik operasyon gerçekletirildii belirtildi.

Açklamada, u ifadelere yer verildi:

OPERASYON KAPSAMI

Mu Devlet Hastanesi Salk Kurulu adna, para karlnda sahte salk raporu düzenleyerek engelli hakkndan yararlanmak sureti ile devlet memurluuna giri yaptran, askerlikten muaf olmalarn salayan, Aile ve Sosyal Politikalar müdürlüklerinden engelli ve bakma muhtaç ayl balatma ve haksz ekonomik çkar salamak suretiyle devleti zarara urattklar deerlendirilen, aralarnda örgüt liderinin de bulunduu 17 üpheli gözaltna alnmtr.

TCK. 220 suç ilemek amacyla örgüt kurmak, yönetmek, kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandrclk ve TCK 204 resmi belgede sahtecilik suçlarndan gözaltna alnan ve adli makamlara sevk edilen üphelilerden 12sinin tutukland, 5inin adli kontrol kararyla serbest brakld aktarlan açklamada, her türlü suç ve suç oluumlarna kar mücadelenin sürdürülecei vurguland.

Ana Sayfaya Git