Rapor skandalı

Daha önce eşini bıçaklayan ancak 'Akıl sağlığı yerinde değil' raporu ile serbest kalan Ömer Yazıcı, bulduğu ilk fırsatta eşini öldürdü. Bu kez 'Akıl sağlığı yerinde' raporu verilen koca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Haberler 08.06.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 4 yl önce sokak ortasnda ei Ömer Yazc tarafndan bçaklanan Hediye Yazc (35) yaral kurtulunca kocas hakknda mahkemeden koruma karar aldrd. Eini kasten yaralama suçundan yarglanan Ömer Yazcya, sevk edildii Elaz Ruh ve Sinir Hastalklar Hastanesinde, akli dengesinin yerinde olmadna dair rapor verilince tedavi edilmek üzere serbest brakld.

DAHA ÖNCE DE BIçAKLADIM

Boanrsan seni öldürürüm diyerek tehditlerini sürdüren Ömer Yazc, takip ettii einin, sokak ortasnda önce boazn kesti, ardndan 9 yerinden bçaklayarak kaçt. Yoldan geçen vatandalarca ilk müdahalesi yaplan talihsiz kadn Beni kocam bçaklad, çocuklarm var. Ölmek istemiyorum dedi. Kanamas durmayan genç kadn yolda hayatn kaybetti. Tutuklanan katil zanls, Ben daha önce de eimi bçakladm, akl salm yerinde deil, beni hastaneye yatrn dedi.

AYNI HASTANE, AYRI RAPOR

kinci kez Elaz Ruh ve Sinir Hastalklar Hastanesine sevk edilen Ömer Yazcya daha önce Akl sal yerinde deil diye rapor veren hastane bu kez Akli dengesi yerinde olup, cezai sorumluluu tamdr raporu verdi. Sank kasten ei öldürmek suçundan arlatrlm müebbet hapisle cezalandrld.

NDRM UYGULANMADI

Yargtay 1. Ceza Dairesi, iki rapor arasndaki çeliki nedeniyle karar esastan bozdu. Bu çeliki giderilmeden verilen mahkmiyet hükmünün usul ve yasaya aykr olduunu belirten Yargtay, sann stanbul Adli Tp Kurumuna sevk edilmesini istedi. stanbul Adli Tp Kurumu da akl salnn yerinde olup, cezai sorumluluunun tam olduunu rapor etti. Bunun üzerine katil koca, arlatrlm müebbet hapisle cezalandrd. Cezasnda da hiçbir indirim uygulanmad.

Ana Sayfaya Git