Real Hipermarket zinciri hakkında karar verildi! İflas etti

Türkiye genelinde çok sayıda bayisi bulunan Real Hipermarketler zinciri hakkında son dakika iflas açıklaması yapıldı. Alman perakende devi Metro Group'un 3 yıl önce Kayserili Beğendik'e sattığı Real Hipermarketler Zinciri için iflas kararı verildi.

Haberler 16.08.2017 - 14:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelinde çok sayda bayisi bulunan Real Hipermarketler zinciri hakknda son dakika iflas açklamas yapld. Alman perakende devi Metro Groupun 3 yl önce Kayserili Beendike satt Real Hipermarketler Zinciri için iflas karar verildi.

Kayserili Beendik Ailesi, 12 maazas bulunan Reali satn aldktan 2 yl kadar sonra mahkemeye bavurmutu. stanbul Anadolu Ticaret Mahkemesine yaplan bavuruda Beendik Yiyecek çecek Gda Turz. Hiz. l. San Ltd. ti., Beendik Maaza letmeleri San. Tic. A. ve Real Hipermarketler Zinciri A.. için iflas erteme talep edilmiti. Mahkeme bavurunun yapld gün 3 irket hakknda tedbir karar verdi ve kayyum atamas yapt.

RKET AVUKATI: KURTARAMAYIZ

Üç irket ile ilgili dava süreci devam ederken geçen 18 Temmuzda mahkeme dikkat çeken bir dilekçe verildi. Beendik adna verilen dilekçede Real Hipermarketlerin (Yeni unvan ALV Marketler Zinciri A.) dier iki irketten ayrld bu irket için iflas karar verilmesi istendi. 27 Temmuzdaki durumada irket avukat taleplerini yineledi. Dava durumasnda, Realin borca bataklktan kurtarlmasnn imkansz olduu savunuldu. irket avukat Real için iflas karar verilmesini talep etti. Mahkeme talebi yerinde bularak irketin iflasna karar verdi. Bu kararla birlikte yeni ad ALV olan marketler de Austos ay ba itibari ile kapatld.

Edinilen bilgiye göre 46 maazas bulunan Beendik Maaza letmeleri ile Beendik Yiyecek çecek irketine ilikin iflas erteleme süreci ise devam ediyor.

Ana Sayfaya Git