Red kararı çıktı!

Gülistan'dan 206'ncı günde de iz yok; erkek arkadaşın tutuklanma talebine ret

Haberler 29.07.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 5 Ocaktan beri haber alnamayan Munzur Üniversitesi örencisi Gülistan Dokunun (21) son görüldüü Uzunçayr Baraj Gölündeki suyun tahliyesi çalmalar devam ederken, Dokuyu arama çalmalar 206nc günde, AFAD ekiplerinin gölde botlar ile yaptklar ky ve yüzey aramasyla devam etti. Doku ailesinin avukat Ali çimenin Cumhuriyet Basavclna yapt ve Gülistan Dokunun erkek arkada Z.A.nn gözaltna alnarak, tutuklanma talebi de reddedilerek, soruturmann tutuksuz devam edilmesine karar verildi.

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2inci snf örencisi olan ve 5 Ocaktan beri kendisinden haber alnamayan Gülistan Dokunun son görüldüü Sarsaltk Viyadüünün altndan geçen Uzunçayr Baraj Gölündeki suyun tahliyesi çalmalar devam ederken, uana kadar su seviyesinin 9 metre dütüü belirtildi. Gülistan Dokuyu arama çalmalar 206nc günde, AFAD ekiplerinin gölde botlar ile yaptklar ky ve yüzey aramasyla devam etti. Dokunun ablas Aygül Dokunun bot içinde katld arama çalmalarnda bugün de bir ize rastlanmad.

SU çEKLDNDE AK LE KARAYI GÖRECEZ

Doku ailesinin avukat Ali çimenin, Cumhuriyet Basavclna yapt, Gülistann erkek arkada Z.A.nn gözaltna alnarak tutuklanma talebinin reddedilmesi ile ilgili olarak konuan Aygül Doku, Geçtiimiz Cuma günü aile avukatmz aracl ile Gülistann erkek arkada Z.Ann tutuklanmas için Cumhuriyet Basavclna bavuruda bulunmutuk. Ancak Basavclk bugün tutuklanma istemini reddetmi. Benim kardeimin Ulusal Kriminal Dairesinin gönderdii bilirkii raporu ile 2 gün alkonulduu belirtilmiti. 4 Ocak gecesi kardeimin zorla araca bindirildii kesin ve ayrca bu konuda görgü tanklar da var. Yine bir gün sonra 5 Ocak günü sabah saatlerinde Gülistan, erkek arkada Z.A.nn çalt kafeye gidip hzla çkmaya çalyor ve erkek arkada yine alkoyuyor. Gülistan belki 5 Ocak günü o kafeden rahat çkm olsayd belki bugün akbetini biliyor olacaktk. Gülistann, erkek arkada Z.A tarafndan 2 gün alkonulduu kantlanmken, biz aile olarak bugün tutuklanma karar bekliyorduk ama tutuklanmad. Aile olarak bizim beklentimiz tutuklanaca yönündeydi. Bu duruma çok üzüldük. Bu su indiinde buras kurutulacak denildi bizlere. Bu su buradan çekildiinde biz ak ile karay göreceiz. Gülistann buraya gelip intihar etmi deniliyor. Ben, Gülistann intihar ettiine inanmyorum. Gülistan gelip burada intihar etmi ise bile bunun sorumlusu erkek arkada Z.A.dr ve tutuklanmas gerekmektedir dedi.

Ana Sayfaya Git