Rehavet uyarısı

Diyarbakır'da, son dönemde alınan tedbirlerle koronavirüs vaka sayısında yarıya yakın düşüş yaşandı. Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, kentteki hastanelerde doluluk oranının yüzde 50'lerde olduğunu belirterek, "Bu düşüşle halkımız rehavete kapılmasın. Lütfen bu süreçte maske, mesafe ve hijyene daha çok dikkat ederek bu vaka sayılarının az olmasının sürecini devam ettirelim" dedi.

Haberler 20.10.2020 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnn temmuz ve austos aynda koronavirüs ile ilgili açklad tablolarda, çounlukla art eilimindeki ilk 5 kent arasnda yer alan Diyarbakrda, vaka saylarnda yarya yakn düü yaand. Türkiye genelinde olduu gibi kentte de uygulanan koronavirüs tedbirlerinin bu düüte etkisi olurken, hastanelerde doluluk oran yüzde 50lere kadar geriledi.

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalklar ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dal Öretim Üyesi ve Covid-19 Youn Bakm Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, vatandalarn bu durum karsnda rehavete kaplmamas gerektiini, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarna uyularak bu sürecin devamllnn salanmas gerektiini söyledi.

VAKA SAYILARIMIZ EPEY DÜTÜ

Diyarbakrda temmuz ve austos aynda vaka saysnn çok fazla olduunu anmsatan Prof. Dr. Tekin, unlar kaydetti:

Eylül ay itibariyle vaka saylarmzda bir düü yaand. Ekim ay itibariyle doluluk oranmz yüzde 40- 50lerde. Vaka saylarmz epey dütü. Bu bizi çok mutlu ediyor. Umarm ki bu k boyunca da böyle devam eder. Vaka saylarnn düüü ile halkmz rehavete kaplmasn. Lütfen bu süreçte maske, mesafe ve hijyene daha çok dikkat ederek bu vaka saylarnn az olmasnn sürecini devam ettirelim. Burada unu da söyleyebiliriz; özellikle Covid-19 için alnan önlemler, geçen yl grip saysnda çok ciddi bir düüe yol açt. Bizim Covid-19 için aldmz tedbirler, grip saylarnda azalmay salad. Bu da yüz güldürücü bir haber oldu. Bu yl da iin dorusu ayn eyi bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git