Rekabet Kurulu'ndan maske fiyatlarıyla ilgili soruşturma

Rekabet Kurulu, Covid-19 salgını sürecinde yüzde 600-700 oranında artışla rekabeti bozduğu tespit edilen 10 maske üreticisi ve satıcısı hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haberler 13.05.2020 - 02:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rekabet Kurulundan maske üretim ve sat piyasas soruturmas ile ilgili basn açklamas yapld. Covid-19 salgn sürecinde ortalama yüzde 600-700 civarnda artlarla rekabeti bozduu tespit edilen maske üretici ve satclar hakknda soruturma balatld bildirilen açklamada öyle denildi:

REKABET KURULU

Covid-19 salgn sürecinde tbbi, koruyucu ve kuma maskelerin üretimi ve sat ile itigal eden teebbüslerin fiyatlama davranlarn inceleyen Rekabet Kurulu, dosya konusu ciddi art oranlarnn (ortalama yüzde 600-700 orannda artlar) rekabetin bozulduu piyasalardaki davranlara iaret ettiine karar vermi ve 4054 sayl Rekabetin Korunmas Hakknda Kanun uyarnca soruturma balatmtr. Rekabet Kurulu, incelemelerinde tüm özel ve kamu kurumlarndan bilgi ve belge toplayabilmekte ve teebbüslerin bata fiyat olmak üzere rekabet parametrelerini tüketici aleyhine seviyelerde stabilize edip etmediini titizlikle incelemektedir. Özellikle, içinde bulunduumuz dönemde yani salgn koullarnda, piyasann rekabetin bozulduu noktada dengeye gelmemesi için çaba sarf eden Kurul, koruyucu maske gibi insan hayat için kritik önemi haiz ürünlerde bu çabalarn daha da artrmtr.

4054 sayl kanun çerçevesinde yaplan incelemelerde her bulgu ve olgunun tek tek önem arz ettii gibi bir bütün olarak da dikkate alnd kaydedilerek, Soruturma sonucunda ihlal tespiti halinde, fiyat rekabetinin mümkün olduunca ençoklanmasna engel olan tüm aktörler, sebebiyet verdikleri piyasa aksaklklarna son vermek durumundadr. Bu çerçevede, toplam 10 teebbüs hakknda yürütülen soruturmann geleneksel soruturma süreçlerine kyasla daha hzl ilerlemesi beklenmektedir ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git