Rekor uyuşturucu

710 bin kök Hint keneviri ele geçirildi. Ele geçirilen miktarın, ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda tek seferde ele geçirilen en büyük miktar olduğu bildirildi.

Haberler 30.05.2020 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice ilçesinde yaklak bir haftadr süren operasyonlarda, 710 bin kök Hint keneviri ele geçirildi. Ele geçirilen miktarn, ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda tek seferde ele geçirilen en büyük miktar olduu belirtilirken, kenevirler toplu imha edildi.

JANDARMA ASAY BÖLGE

Jandarma Asayi Bölge Komutanlna bal timler tarafndan terör örgütü PKK ile uyuturucu ticareti yapanlar arasndaki balanty ortaya çkarmak amacyla Lice ilçesine bal Birlik, Tepe ve Budak mahalleleri krsalnda düzenlenen narkoterör operasyonu tamamland.

Üç AYRI MAHALLEDE ARAMA

Bir hafta süren operasyonlarn kapsamnda, 14 ayr noktada, 710 bin kök kenevir ile kenevir tarlasn sulamak için kullanlan 2 bin 620 metre hortum, 1 çanta tipi jeneratör, 1 jeneratör, 6 su motoru, 90 metre elektrik kablosu ve 75 metre çelik halat ele geçirildi. Hint kenevirleri, numune alndktan sonra imha edildi.

Operasyonda kenevir tarlasnda yakalanan 2 üpheli gözaltna alnd. üphelilerin jandarmadaki sorgusu devam ediyor.

REKOR UYUTURUCU BULUNDU

Konuya ilikin l Valiliinden yaplan yazl açklamada unlar kaydedildi: Ele geçirilen kenevir, 2020 yl mays ayna kadar ülke genelinde tek operasyonda yakalanan en büyük miktar olmu, uyuturucu madde kaynanda yok edilerek milyonlarca vatandamzn zehirlenmesine engel olunmutur. Operasyon bölgesinde kenevir tarlasnda suçüstü yakalanan iki üpheli gözaltna alnarak adli ilemlere balanmtr.

BNGÖLDEK OPERASYON

Buarada, Jandarma Komutanl ekiplerince elde edilen istihbari bilgi dorultusunda alnan arama karar neticesinde önceki gün Karlova ilçesine bal Balisa köyü krsalndaki 10 adrese operasyon gerçekletirildi.

Adreslerde yaplan aramada 2 uzun namlulu silah ve arjör, 3 ruhsatsz tabanca ve 5 arjör, 3 av tüfei, 8 kalanikof arjörü, 7,62 milimetre çapnda 233 fiek, 9 milimetre çapnda 375 ve 9 milimetre çapnda 12 tabanca fiei, 12 kalibre 60 fiek, av tüfei fieklii, 2 bçak, 2 hücum yelei ve palaska ele geçirildi. 12 kii gözaltna alnd.

SRTTE BR TUTUKLAMA

Siirtte düzenlenen uyuturucu operasyonunda gözaltna alnan 9 üpheliden 1i tutukland.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Emniyet Müdürlüü ekiplerince, narkotik suçlarn önlenmesine yönelik il genelinde üphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 9 kii yakaland. üphelilerin üstlerinde ve araçlarnda yaplan aramalarda 920 gram metamfetamin ve 60 gram esrar ele geçirildi. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen üphelilerden biri tutukland, 8i ise serbest brakld.

BATMANDA UYUTURUCU

Batmanda düzenlenen uyuturucu operasyonunda gözaltna alnan 3 kiiden 2si cezaevine gönderildi.

l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, Kaçakçlk ve Narkotik Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince, sokak satclarna yönelik düzenlenen uyuturucu operasyonunda 3 kii gözaltna alnd.

Operasyonda sata hazr paketlerde 6 kilo 35 gram esrar ele geçirildi.

Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen üphelilerden ikisi tutukland, biri serbest brakld.

Ana Sayfaya Git