Rektör yardımcıları atandı

Rektör yardımcılığı görevine Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ve Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci getirildi

Haberler 09.02.2021 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Boaziçi Üniversitesinde rektör yardmcl görevine Endüstri Mühendislii Bölümü Öretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbarolu ve Fizik Bölümü Öretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci nci getirildi.

Üniversiteden yaplan yazl açklamaya göre Prof. Dr. Metin Bulunun Boaziçi Üniversitesine 1 Ocakta Resmi Gazetede yer alan Cumhurbakanl kararyla Rektör olarak atanmas sonras üniversitenin üst yönetim kadrosu ekillenmeye baland.

Buna göre rektör yardmcl görevine Endüstri Mühendislii Bölümü Öretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbarolu ve Fizik Bölümü Öretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci nci getirildi.

PROF. DR. GÜRKAN KUMBAROLU

Boaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendislii Bölümü Öretim Üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Kumbarolu, doktorasn 2001de ODTÜ Endüstri Mühendislii Bölümünden ald.

Doktora sonras aratrmalarn iki yl boyunca sviçrede ETH Zürich ve ABDde Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvar bünyesinde yürüten Kumbarolu, ardndan Boaziçi Üniversitesinde akademik kariyerini sürdürürken bu esnada konuk öretim üyesi olarak Almanyada RWTH Aachen Üniversitesi, Brezilyada Sao Paulo ile Campinas üniversiteleri, Nijeryada Port Harcourt Üniversitesi, çinde çin Bilimler Akademisi ve KKTCde ODTÜ Kuzey Kbrs Kampüsü bünyesinde enerji dersleri verdi.

Enerji Piyasalarna Bilimsel Katk dalnda Türkiyenin ilk Enerji Oscar ödülünü 2011 ylnda alan Kumbarolu, ayrca 2012de çin Bilimler Akademisi tarafndan, Visiting Professorship for Senior nternational Scientists ödülüne layk görüldü.

Sustainability, Innovative Energy Policies, ve Journal of Self-Governance and Management Economics dergilerinin yayn kurulu üyesi olan Prof.Dr. Kumbarolunun enerji ve çevre modellemesi, ekonomisi ve politikalar üzerine çok sayda bilimsel yayn da bulunuyor.

Uluslararas Enerji Ekonomisi Birliinin (IAEE) 2016 Dönem Bakanln yürüten Gürkan Kumbarolu, IAEE Türkiye temsilcilii olan Enerji Ekonomisi Dernei Yönetim Kurulu Bakanln sürdürüyor.

PROF. DR. MEHMET NAC NC

Prof. Dr. Naci nci, 1987de Marmara Üniversitesinden fizik dalnda lisans derecesini, 1992de ise fiber optik sensörler alannda ngilteredeki Heriot-Watt Üniversitesinden doktora derecesini ald.

Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendislii Bölümünde 19931994 yllar arasnda optik haberleme alannda doktora sonras çalmalar yapan nci, 1994 senesinde Boaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünde yardmc doçent, 1996da ise doçent oldu.

nci, 19981999 yllarnda fiber optik sensörlerin endüstriyel uygulamalar üzerine Japonyada Gunma Üniversitesinde konuk aratrmac olarak çalrken, 19992005 yllar arasnda Sabanc Üniversitesi Mühendislik ve Doa Bilimleri Fakültesinde öretim üyelii yapt, üniversitenin temel ve aratrma laboratuvarlar ile dier lisans ve lisansüstü programlarnn kurulmasnda görev ald.

Boaziçi Üniversitesi Fizik Bölümüne 2005 profesör olan ve 20142018 döneminde bölüm bakanl yapan nci, Almanyadaki Stuttgart Üniversitesi, Japonyadaki Gunma Üniversitesi, Norveç Teknik Üniversitesi ile ngilteredeki Heriot-Watt Üniversitesinde konuk profesör olarak bulundu.

Fiber optik, nano partiküller ve uygulamalarnn fizii, optik sensörler, kuantum optii, kuantum biliimi, kuantum kriptografisi konular üzerine çalan ve aratrmalar yürüten ncinin üniversite-sanayi ilikilerinin gelitirilmesine yönelik katklar kapsamnda ise iki uluslararas patenti bulunuyor.

Ana Sayfaya Git