Reza Zarrab'ın yüzüne iddianame okundu

ABD'de tutuklu bulunan Ebru Gündeş'in kocası Reza Zarrab, geçtiğimiz gün duruşmaya çıktı.

Haberler 03.05.2017 - 15:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz sene ABDye aleyhine ticaret yapt belirlenen Ebru Gündein kocas Reza Zarrab, ABDde hala tutuklu bulunmakta. Zarrab New Yorkta 13 ay akn süredir tutuklu olarak bulunmakta. Ve yarglanan ran asll iadam Reza Zarrab, Sal günü Türkiye saati ile 21:00de yargç karsna çkt.

Hürriyet GAzetesinin haberine göre, Zarrabn kalmakta olduu Metropolitan Cezaevinden, Brooklyn Cezaevine aktarlan Atilla haki, Zarrab da lacivert renkli mahkum üniformalar ile durumaya çkarld. Duruma srasnda Zarrab ve Atilla arasnda herhangi bir diyalog yaanmad.

YÜZÜNE DDALAR OKUNDU

Zarrabn yüzüne kar hakkndaki iddialar okuyan Yargç Berman, Zarrab hakkndaki iddialar, eer kantlarsa, çok ciddi suç dedi. New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde dört ayr suçlamadan yarglanan ran asll Türk iadam Reza Zarrab, avukatlar eski New York Belediye Bakan Rudolph Giuliani ve eski Amerika Adalet Bakan Michael Mukasey ile ilgili çkar çatmas iddiasyla yaplan durumasnda savclk tarafndan kendisine yöneltilen çok sayda soruyu yantlad.

Durumada Zarrab davasnda tutuklu olarak yarglanan Halkbank Genel Müdür Yardmcs Mehmet Hakan Atilla da hazr bulundu. Atillann avukat Zarrabn 11 Maysta yaplacak yeni durumasna katlmak istemediklerini belirtti. Bu istei deerlendiren Yargç Richard Berman Atillann durumasnn 18 Maysta yaplmasna karar verdi. Hakim Berman, Giuliani ile Mukaseyin geçtiimiz ay mahkemeye davadaki rolleriyle ilgili verdikleri yeminli ifadeleri ise çok sert bir dille eletirdi.

Ana Sayfaya Git