Robinson Ziya yürüyüşe geçti

Tuncelili "Robinson Ziya"dan Türk bayrağı eşliğinde şiddete karşı yürüyüş Keban Baraj Gölü'nde binlerce ağaç diktiği adadaki kulübede yaşamını sürdürdüğü için yöre sakinlerince "Robinson Ziya" lakabıyla tanınan 4 çocuk babası 84 yaşındaki Ziya Abay, kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki göstermek için Pertek ilçesinden Tunceli'ye yaptığı yürüyüşü 8 saatte tamamladı

Haberler 09.04.2021 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide yaayan 84 yandaki Ziya Abay, boynuna sard Türk bayrayla 60 kilometre yürüyerek salk çalanlarna ve kadna yönelik iddete dikkati çekti.

Keban Baraj Gölünde binlerce aaç diktii adadaki kulübede yaamn sürdürdüü için yöre sakinlerince Robinson Ziya lakabyla tannan 4 çocuk babas Abay, kadna ve salk çalanlarna yönelik iddete tepki göstermek için farkndalk yürüyüü gerçekletirdi.

DDETE KARI YÜRÜYÜ

l Emniyet Müdürlüü ekiplerinin gözetiminde, boynuna sard Türk bayrayla Pertek ilçesinden yola çkan Abay, 60 kilometrelik yolu yaklak 8 saatte yürüyerek kent merkezine ulat.

Yürüyüün ardndan Vali Mehmet Ali Özkan ziyaret eden Abay, gazetecilere yapt açklamada, Pertek ilçesinden yürüyüe baladn anlatt.

Kadna ve salk çalanlarna yönelik iddete dikkati çekmek istediini ifade eden Abay, Kadnlar annelerimizdir. Ben onlarn ayan öperim. Doktorlara kötülük yaplmasn, öretmenlere saygszca davranmasnlar. diye yürüyorum. Parmamz ardnda doktora gidiyoruz. Doktora eliniz nasl kalkyor? Eliniz krlsn. Her gün günde 3-4 tane kadn öldürülüyor. Ben bunlar için yürüyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git