Roboski anıldı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "Bu işin sorumluları bir gün elbet yargı önüne çıkacak ve yargılanacaklar, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Siyaseten de hukuken de yapılması gereken ne varsa bizler bunu yapacağız"

Haberler 29.12.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, 34 kiinin hayatn kaybettii Uludere olayna ilikin, Bu iin sorumlular bir gün elbet yarg önüne çkacak ve yarglanacaklar, bundan hiç kimsenin kukusu olmasn. Siyaseten de hukuken de yaplmas gereken ne varsa bizler bunu yapacaz. dedi.

ROBOSKDE ÖLENLER ANILDI

rnakn Uludere ilçesine bal Gülyaz köyünde, 28 Aralk 2011de yaanan olayda hayatn kaybeden 34 kii için anma program düzenlendi. Programa HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, HDPnin yeni ve eski milletvekilleri ile olayda yaknlarn kaybeden baz aileler katld.

Köy mezarlnda balayan programda hayatn kaybedenler için dua okundu.

HDP E Genel Bakan Buldan, burada yapt açklamada, olaydan duyduklar üzüntüyü dile getirdi.

rnak Barosunun eksik evrak vermesi sebebiyle Anayasa Mahkemesinin olayla ilgili dosyay eksik evrak nedeniyle kabul etmediini, ailelerin de davay Avrupa nsan Haklar Mahkemesine (AHM) tadn ancak AHMin de Türkiyedeki iç hukuk yollar tükenmedii gerekçesiyle davay kabul etmediini hatrlatan Buldan, öyle konutu:

IRNAK BAROSUNA ELETR

O dönemin rnak Barosunun bu konuda büyük eksiklikler yapt, yetersiz kald ortadadr. Ve bir an önce o dönemki rnak Barosunda yetkili olanlarn, bu konuda eksiklik yapanlarn aça çkarlmas tarihi bir sorumluluktur. HDP olarak bizim de elbette ki hukuken eksik kaldmz yönler olmutur. Denetim ve takip sürecini iyi yapamam, süreci iyi takip edememi, hukuken ve bu takipsizlik sonucunda da bu tür karar ile kar karya kalmamz bizim büyük bir eksikliimizdir. Ancak her ey bitmi, her ey tükenmi anlamna gelmemelidir.

Uluderedeki acnn herkesin ortak acs olduunu ifade eden Buldan, Bu iin sorumlular bir gün elbet yarg önüne çkacak ve yarglanacaklar, bundan hiç kimsenin kukusu olmasn. Siyaseten de hukuken de yaplmas gereken ne varsa bizler bunu yapacaz. Burada ailelerimizin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Acnz bir kez daha yürekten paylayoruz. Ve bir kez daha yaamn yitiren 34 canmza Allahtan rahmet diliyor, hepinizin bir kez daha ba sa olsun. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git