Roboski Katliamı'nın üzerinden 110 ay geçti

Roboski için Adalet Girişimi, üzerinden 110 ay geçen Roboski Katliamı’nın adaletsizliğe ve cezasızlığa teslim edildiğini belirterek, “Adalet sisteminin çöküşünün ispatı Roboski Katliamı’dır” dedi.

Haberler 01.03.2021 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Roboski için Adalet Giriimi, rnakn Uludere ilçesi Roboski köyünde 28 Aralk 2011 tarihinde bombalama sonucu 34 kiinin yaamn yitirdii katliamn 110uncu ayna ilikin açklama yapt. Açklamada, O geceden bugüne geçen 479 haftada, hukuk kayp, adalet kaçak, herkes suspus. Katliamn ardndan geçen 3 bin 350 gün ve adalet hala yok. Meclis komisyon kurdu ve saklad, yarg ise aklad. Roboski, çizilmi snrlar yüzünden ekmeini katr srtnda kazanmaya mahkum edilmi insanlarmza, yaama ans bile tanmayan bir vicdanszln sembolüdür denildi.

CEZASIZLIA TESLM EDLD

Tüm katliamlarda olduu gibi Roboski Katliamnn da adaletsizlie ve cezaszla teslim iddia edilen açklamada, Tüm bu ölümün ve kyametin duyulmad, görülmedii bir zaman yaand Roboskide. Bu ülkenin nüfus cüzdanna sahip Kürt çocuklarnn, gençlerinin üzerine, eitimi-isizlii çözmek yerine vergilerimizle alnan bu ülkenin sava uçaklarndan atld o bombalar. Oysa insan yaamnn kutsall ve dokunulmazln salamakla yükümlü olan devlet bu ve benzer katliamlar karsnda hiçbir sorumluluunu yerine getirmedi, getirmiyor ifadelerine yer verildi.

ADALETN çÖKÜÜNÜN SPATI

Açklamann devamnda unlar kaydedildi: Bir katliamn cezasz braklmasnn, yarg yollarnn kapatlmasnn, devlet olarak böyle bir katliam örtmenin bir açklamas olamaz. Adalet sisteminin çöküünün ispat Roboski Katliamdr. Bata Roboski olmak üzere tüm insan yaamn ve özgürlüklerini ortadan kaldran savaa ve iddete kar, hepimiz itiraz hakkmz kesintisizce kullanacaz. Yaadklarmzn asl devlet, cezaszlk, sava, hukuk ve adaletin olmaydr. Hiçbir katliamn zaman am yoktur. Roboski aydnlatlmadkça, Roboskide yaananlar halka açkça anlatlmadkça Türkiye siyasetinde sivilleme ve demokratikleme söz konusu olmayacaktr.

Ana Sayfaya Git