RTÜK'ten 'Azerbaycan' cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV'ye, Azerbaycan ve Devlet Başkanı İlham Aliyev'i küçük düşüren, aşağılayan ve iftira niteliğindeki ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle idari para cezası uyguladı.

Haberler 08.10.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Haftalk toplantsnda izleme uzmanlarnn raporlarn görüen Üst Kurul, Halk TVde Azerbaycan konusunun ilendii ki Bak ki Yorum program ile ilgili raporu da ele ald. Programa katlan gazeteci Levent Gültekinin Azerbaycana yönelik ifadelerini deerlendiren Üst Kurul, yaynda ifade özgürlüü kullanlrken kii veya kurumlarn haklarnn gözetilmesi ilkesine riayet edilmedii, Azerbaycan Devleti ve Devlet Bakan lham Aliyeve yönelik eletiri snrlar ötesinde küçük düüren, aalayan veya iftira niteliinde ifadeler kullanld kanaatine vard.

CEZA KARARI OYBRLYLE ALINDI

RTÜK, ilgili kanundaki, nsan onuruna ve özel hayatn gizliliine saygl olma ilkesine aykr olamaz, kii ya da kurulular eletiri snrlar ötesinde küçük düürücü, aalayc veya iftira niteliinde ifadeler içeremez hükmünü ihlal ettii gerekçesiyle Halk TVye üst snrdan idari para cezas verilmesine karar verdi. Toplantda bütün üyeler Azerbaycan destekleyen tavr sergilerken, söz konusu programdaki ifadelerin kabul edilemeyecei dile getirildi. RTÜK üyeleri Ermenistann saldrgan tavrn knarken, ceza karar oybirliiyle alnd.

Üst Kurul ayrca Beyaz TVde yaynlanan Derin Futbol programnda argo tabirlere yer verilmesi ve ahlaka aykr nitelikteki el hareketinin ekrana yanstlmas nedeniyle idari para cezas müeyyidesi uygulanmasna da hükmetti. Salk beyanyla sahte ürün ve ilaç pazarlamas yaplan Bld, Kanal Yalova, Anadolu TV, Nehir ve Dolunay Int televizyonlarna da ar yaptrmlar uyguland bildirildi.

Ana Sayfaya Git