RTÜK'ten kuşak programlarına yaptırım

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), toplum ahlakına aykırı ve aile değerlerini hiçe sayan yayınların yapıldığı belirtilen kuşak programlarına yaptırımlar uygulandığını duyurdu.

Haberler 02.10.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

RTÜKten yaplan açklamada, Üst Kurulun izleme dosyalarn görüerek 6112 sayl Yasada yer alan yaynclk ilkelerini ihlal programlara çeitli müeyyideler uygulad belirtildi. Toplantnn ilk gündeminin kuak programlar olduu aktarlan açklamada, FOXta yaynlanan ve sunuculuunu Fulya Öztürkün yapt Fulya ile Umudun Olsun adl programda canl yaynda kiiler arasndaki çarpk ilikilerin ekrana yanstlmas ve diyaloglar srasndaki küfürlemeler RTÜK engeline takld. Üst Kurul, söz konusu yayn hakknda idari para cezas uygulanmasna karar verdi denildi.

Açklamada, boanma aamasnda olan bir çiftin yaad tartmay ekrana tayan bir programa ilikin, SHOW TVnin Didem Arslan Ylmazla Vazgeçme programnda ise boanma aamasnda olan bir evliliin taraflar arasnda yaanan tartmalar, çocuklarn velayetlerinin kimde kalaca gibi aslnda aile mahkemelerinin konusu olan bir durumun canl yaynda izleyicilere sunulmas yasa ihlali olarak tespit edildi. RTÜK, kanunda yer alan Yayn hizmetleri.., Toplumun mill ve manevi deerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunmas ilkesine aykr olamaz hükmünü ihlal eden SHOW TVye idari para cezas verdi ifadelerine yer verdi.

HALK TVYE HAKARET CEZASI

Halk TVde yaynlanan Perdenin Önü Arkas programnda, konuk smail Saymazn Ana Muhalefet Partisi Liderine tepki gösteren bir anne hakknda sarf ettii sözlere ilikin de yaptrm uyguland aktarlan açklamada, u ifadelere yer verildi:

Üst Kurul toplantsnda, Saymazn .. bu edepsiz kadn, bu utanmaz kadn bütün memleketin kötülüklerinin müsebbibi olduuna inand için bu edepsizlii yapar Kemal Klçdaroluna Nerede bir vurgun varsa, talan varsa onu din adna Allah diye savunmay öretir bu utanmaz kadn. O nedenle bu kadndan onun korunmas lazm, çocuun korunmas lazm eklindeki ifadelerini yaynlayan Halk TVye idari para cezas verildi.

TELE 1E 3 CEZA

Açklamann devamnda, Tele 1de yaynlanan 4 Soru 4 Cevap programna konuk olarak çkan Merdan Yanardan RTÜKün kendisi ucube bir kuruldur ifadesi nedeniyle yaync kanala idari para cezas, ayn programn baka bir bölümüne konuk olan Yanardan toplumun bir kesimi ile ilgili sözlerine ilikin ise ayrmclk yapld belirtilerek yaync kanala idari para cezas uyguland belirtildi. Yanardan ayn programn bir baka bölümünde de hükümete, spor camiasna ve TRTye hakaret ettii belirtilerek, Tele 1 kanalna idari para cezas uyguland açkland.

Son olarak, Manisa Büyükehir Belediye Bakan Cengiz Ergünün TR 35 kanalndaki 8. Gün programndaki sözleri nedeniyle kanala yaptrm uyguland da açklamada yer ald.

Ana Sayfaya Git