Ruhlarına mevlit okutuldu

Dürümlü katliamında hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu

Haberler 13.05.2022 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2016 ylnda terör örgütü PKK tarafndan içinde 15 tonluk patlaycnn bulunduu kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 16 kiinin hayatn kaybettii olayn üzerinden 6 yl geçti. Hayatn kaybedenler için mevlit okutuldu.

DÜRÜMLÜ KATLAMI

Diyarbakrn Yeniehir ilçesine bal Dürümlü mezrasnda terör örgütü PKK mensuplar, 12 Mays 2016 tarihinde Bingölün Genç ilçesine bal Döekkaya köyü yaknlarnda yol çalmas yapan bir firmaya ait kamyonu gasp ederek yaklak 15 tonluk bombay araca yüklemi, bomba yüklü araç içindeki PKKllarla birlikte Yeniehir ilçesine bal Tank Mahallesine gelmiti.

OLAYLARIN YAANMASI

Köylülerin üphelenmesi üzerine araçtaki PKKllar ile köylüler arasnda tartma yaanm, olayn ardndan teröristler, bomba yüklü kamyonu Dürümlü mezrasna doru yönlendirmiti. Köylüler tarafndan takibe alndn ve kaçamayacaklarn anlayan PKKl teröristler, içinde 15 ton patlayc bulunan kamyonu infilak ettirmi, olayda hepsi akraba olan 16 kii ölmü, 26 kii de yaralanmt. Olayn üzerinden 6 yl geçmesine ramen vatandalarn yüzlerinde ilk günkü ac hakim. Hayatn kaybedenler mezarlar banda anld, mevlit okutuldu. Mevlitte AK Parti Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, MHP Diyarbakr l Bakan Cihan Kayaalp, HÜDAPAR Diyabakr l Bakan Faruk Dinç ve birçok davetliler katld.

MEVLT OKUTULDU

Patlamada 2 kardeini, amcalarn, kuzenleri ve yeenlerini kaybeden Hac çelebi Yaman, HA muhabirine yapt açklamada terör örgütünün banda HDPnin geldiini aktard. Yaman, 6 yl geçti acmz hala o gün ki gibi taze, bugün onlarn adna ölüm yldönümleri sebebiyle mevlit okutuyoruz. Seneler geçi ac ayn ac tazeliini koruyor, yetimlere ve mezarlklara bakyorsun acn tazeleniyor. çocuklar büyüdü, 2 yl önce babasnn burada olduunu bilmeyenler bugün biliyorlar artk. PKK terör örgütü kuruluundan bu güne kadar eylemlerini sivil ve Kürtler üzerinden yapyor, PKK Kürtlerin temsilcisi ve savunucusu olamaz bütün Kürtler bunu bilsin artk dedi.

Ana Sayfaya Git