Ruhsatsız silaha Mekân cezası!

Mahkemeden sanığa "meslek edinme" ve "alkollü mekana girmeme" cezası Diyarbakır'da ruhsatsız tabanca bulundurmaktan yargılanan tutuksuz sanık M.A'ya 10 ay 25 gün hapis, 2 yıl boyunca eğitim kurumunda çalışma ve 10 ay alkollü mekanlara girmeme cezası verildi

Haberler 24.03.2020 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ruhsatsz tabanca bulunduran tutuksuz sank M.Aya 10 ay 25 gün hapisin yan sra 2 yl boyunca eitim kurumunda çalma ile 10 ay alkollü elence mekanlarna girmeme cezas verildi.

Yaklak 2 yl önce uygulama noktasnda güvenlik güçlerince yaplan kontrolde, 21 yandaki M.Ann kulland otomobilde ruhsatsz tabanca ile sürücü koltuunun paspasnn altna gizlenmi 9 mermi ele geçirildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca tutuksuz sank M.A hakknda ruhsatsz ateli silahlarla mermileri satn alma, tama ve bulundurmak suçundan hazrlanan iddianame 12. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Sank M.A. savunmasnda, tabancann bir arkada tarafndan kendisine hediye edildiini belirterek, kendisine ceza verilmesi halinde hükmün açklanmasnn geri braklmas hükümlerinin uygulanmasn talep etti.

Mahkeme, M.Ann 10 ay 25 gün hapis cezasna çarptrlmasna ve daha önce sank hakknda hükmün açklanmasnn geri braklmas karar verildiinden yasal nedenlerle bu maddenin uygulanmasna yer olmadna karar verdi.

- Cezada indirime gidildi

Öte yandan, mahkeme, sann pimanl, bir daha suç ilemeyeceine ilikin mahkemede olumlu kanaat olumas dolaysyla 2 yl süre ile meslek veya sanat edinmek için eitim kurumunda çalmas, 10 ay da alkollü elence mekanlarna gitmekten yasaklama tedbiri uygulanmasn kararlatrd.

Mahkeme hazrlad gerekçeli kararnda silahn ele geçirilme ekli ve sann samimi ikrarlar da gözetilerek verilen cezada alt snrdan uzaklalmad, sann pimanl ve verilen cezann gelecei üzerindeki olas etkileri dikkate alnarak cezada indirime gidildii belirtildi.

Kararda, suçun ileni ekli, sann sosyal ekonomik durumu, ailesine bakmakla yükümlü olmas ve topluma kazandrlmasyla cezann slah amacnn gözetildii vurguland.

Sank hakknda verilen hapis cezasnn TCK 50. maddesi dorultusunda bir daha suç ilemeyeceine ilikin mahkemede olumlu kanaat oluturduu kaydedilen kararda, Sana meslek ve sanat edinmesini salamak amacyla eitim kurumuna devam etmesi, topluma kazandrlmas amacyla verilen ksa süreli hapis cezas süresince alkollü içki sat yapan i yerlerine ve elence mekanlarna gitmekten yasaklama yönünde seçenek yaptrma çevrilmesine karar verilmitir. denildi.

Ana Sayfaya Git