Rüşvet gözaltılarında yeni detaylar

Kadıköy Belediyesi'nde görevli zabıta memurları ile gıda mühendislerine rüşvet verdikleri gerekçesi ile gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. İfade veren şüphelilerden birinin, "Bana para verdiğiniz takdirde size ceza yedirmem' diyordu" dediği öğrenildi.

Haberler 19.05.2022 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadköy Belediyesi görevlilerinin de gözaltna alnd rüvet operasyonuyla ilgili yeni detaylar ortaya çkt.

Rüvet verdikleri gerekçesi ile gözaltna alnan üphelilerin ifadelerinde zabta görevlilerinin göstermelik olarak denetim yaptklarn, ceza kesilmemesi için zabtalara elden para verdiklerini söyledikleri örenildi.

DENETMLER GÖSTERMELK YAPTIINI SÖYLÜYORDU

üphelilerden birinin ifadesinde, Bütün yasal izinlerim olmasna ramen, zabta memuru A.K.ye 5 bin lira para verdim. Bu süre zarfnda A.K., göstermelik olarak inaat alanna geliyordu. Bize herhangi bir cezai ilem uygulamadn, bu denetimleri de sadece göstermelik olarak yaptn söylüyordu dedii kaydedildi. Bir baka üphelinin ise, Zabta memuru C.U. bana, Ben burann Allahym, bana para verdiiniz takdirde size ceza yedirmem diyordu. dedii belirtildi.

ELDEN 5 BN LRA VERDN GÖRDÜM

Bir dier üpheli ise yasal izinleri olmasna ramen inaat alanna ceza yazlmas üzerine zabta görevlisi A.K.ye elden para verdiini ileri sürerek, naat çalanlarndan birisi müteahhite, zabtalarn inaat alanna ceza kestiklerini söyledi. Bunun üzerine zabta görevlisi A.K. ile inaat alan içerisinde müteahhittin zabtaya 5 bin lira para verdiini gördüm dedii örenildi.

BURAYI DAITIRIZ ZN ALMANIZ MÜMKÜN DEL

Bir dier üpheli ise zabtalarn Buray datrz diyerek rüvet aldklarn belirtip, Kadköy zabta memurlarnn, i sahasna gelerek, Buray toplarz, datrz, bu bölgeden izin almanz mümkün deil diyerek tehdit etti. Bu nedenle R.E. isimli kii, soy isimlerini bilmediim, C., Y., ve . isimli zabtalara elden 500 ile bin lira arasnda para verdi iddiasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git