Rüşvet operasyonu başka çeteyi çıkardı

Gaziantep'te "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "fuhşa teşvik, aracılık veya zorlama" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında dinleme yapan polis, farklı bir suçu ortaya çıkardı.

Haberler 30.09.2020 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Telefon dinlemesine taklan bir zabt katibinin izini süren ekipler, 3 katibin görevli olduklar mahkemelerde beraatle sonuçlanabilecek dosyalar anlamal olduklar avukatlara yönlendirdikleri, görevlerini kötüye kullanp rüvet aldklarn tespit etti.

Gaziantep Cumhuriyet Basavclnca suç ilemek amacyla örgüt kurmak, fuha tevik, araclk veya zorlama suçlarna yönelik balatlan soruturma kapsamnda üpheli ç.Dnin telefonlarnn dinlenilmesi için karar alnd.

Fuhu yapmak suçundan kayd bulunan ç.D. ile zabt katibi E.Ynin görümelerine rastlayan ekipler, durumdan üphelenerek Gaziantep Adliyesinde görevli üpheli için de dinleme karar ald ve soruturmay geniletti.

Zabt takipleri E.Y. ve Y.Ö. arasndaki usulsüzlüklere ilikin görümeleri belirleyen polis ekipleri, 10 Martta düzenledikleri operasyonla iki üpheliyi, 17 Martta da zabt katibi A.Yyi gözaltna ald.

üphelilerden 3ü tutukland, A.Y. bir süre sonra adli kontrol artyla serbest brakld.

- 21 yla kadar hapis cezas talep ediliyor

Yürütülen soruturmann tamamlanmasyla 3ü katip 5 sank hakknda, rüvet almak ve vermek, nitelikli dolandrclk, görevi kötüye kullanma ve bu suça azmettirme suçlarndan 7,5 yldan 21 yla kadar hapis cezas talebiyle iddianame hazrland.

10. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Gaziantep Adliyesinde zabt katibi olan sanklarn görev yaptklar mahkemelerde, beraat karar verilebilecek dava dosyalar arayna girdikleri, bulduklar bu dosyalar anlamal olduklar avukatlara yönlendirdikleri belirtildi.

Yine avukatlarn da kendilerinin devlet tarafndan görevlendirildii izlenimi oluturarak hileli davranlarla dava dosyasnn sanndan vekalet alp dosyaya sunduklar, mahkemelerce verilen beraat kararlar nedeniyle hazine aleyhine vekalet ücreti aldklar aktarlan iddianamede, sank katiplerin de rüvet anlamas kapsamnda avukatlardan pay alarak haksz kazanç salad kaydedildi.

- Yakalama kararn bildirmi

Ayrca katip tutuklu sank E.Ynin ç.D. hakknda yakalama karar ya da benzer durumlarn olup olmadna yönelik sorgulama yaparak üpheliye bilgi verdii ve yakalanmasn geciktirdii ifade edilen iddianamede, Sanklarn adli görevi kötüye kullanma ve bu suça azmettirme suçlarn ilediklerine dair haklarnda kamu davas açlmas gerektii, yeterli üphe oluturacak nitelikte somut delilin bulunduu ve kovuturma yaplmasnn gerektii anlalmtr. denildi.

Katiplerin UYAP üzerinden yaptklar usulsüz ilemlere ilikin tespitlerin ve tank beyanlarnn da yer ald iddianamede, zabt katipleri tutuklu sanklar E.Y. ve Y.Ö. arasnda geçen ve Y.Önün üçüncü bir kiiye kar kendisini hakim olarak tantt telefon görümelerine de yer verildi.

Ayrca soruturma kapsamnda üpheli 5 avukat hakknda da fezleke hazrlanarak Adalet Bakanlna gönderildi.

Ana Sayfaya Git