Sağlık Bakanlığı 5298 personel alımı yapacak...

Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi sayfası üzerinden personel alımı ilanı yayımladı. İlana göre, Sağlık Bakanlığı Merkez ve taşra teşkilatına istihdam edilmek üzere sürekli olarak çalışacak 5 bin 298 kişi alacak. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler?

Haberler 04.09.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl merkez ve tara tekilat hizmet birimlerinde 4857 sayl Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamnda Kur üzerinden kura usulü ile en az ilköretim düzeyinde 3.591 sürekli içi, 431 engelli içi ve 1.276 eski hükümlü içi olmak üzere toplam 5.298 sürekli içi alm yaplacan duyurdu. Sürekli içi kadrolar -Kur internet sitesi üzerinden yaymlanacak. Salk Bakanl personel alm bavurular 04 13 Eylül 2018 tarihleri arasnda www.iskur.gov.tr adresinden yaplabilecek.

Salk Bakanl tarafndan lan edilen kadrolara bavurusu sonucu atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayl Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli içi olarak istihdam edilecek. Salk Bakanl merkez ve tara tekilat sürekli içi kadrolarna yerleen adaylarn ücretleri merkezi yönetim bütçesinden ödenecek. Her aday, ilan edilen kadrolardan bir iyeri (çaltrlaca il) ve bir meslek koluna bavuru yapacak. Kura usulüne tabi kadrolarda istihdam edilecek sürekli içiler, Kur tarafndan bildirilen adaylar arasndan Salk Bakanlnca noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecek.

Kur tarafndan Salk Bakanl Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüüne bildirilen aday listeleri, kura yeri, kura tarihi, kura sonuçlar ve dier her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüü www.yhgm.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

BAVURU ARTLARI

1. Sürekli içi kadrolarna bavuran adaylarn aadaki artlar tamalar gerekmektedir;

a) Engelli, eski hükümlü veya terörle mücadelede malul saylmayacak ekilde yaralanan adaylar hakkndaki ilgili mevzuat hükümleri ile 2527 sayl Kanun hükümleri sakl kalmak kayd ile 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 48 inci maddesinin birinci fkrasnn (A) bendinin (1), (4), (5), (6), (7) ve (8) numaral alt bentlerinde belirtilen koullar tamak.

b) 18 yan tamamlam olmak.

c) Kura usulüne tabi kadrolara bavurulan meslek için son bavuru tarihi itibariyle en az ilköretim mezunu olmak.

d) Kura usulüne tabi kadrolara bavurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden / programdan) son bavuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen dier sertifika / belgelere son bavuru tarihi itibariyle sahip olmak. e) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yallk veya malullük ayl almam olmak.

2. Engelliler için ilan edilen kadroya bavuran adaylar, durumlarn ilgili mevzuatna göre yetkili salk kurulularndan alnan engelliler için salk kurulu raporuyla (Doutan ya da sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaama uyum salama ve günlük gereksinimlerini karlamada güçlükleri olan ve korunma, bakm, rehabilitasyon, danmanlk ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kiilerden tüm vücut fonksiyon kaybnn en az yüzde krk olduunu belirten salk kurulu raporu) belgelendirmeleri gerekmektedir.

3. Eski hükümlü veya terörle mücadelede malul saylmayacak ekilde yaralanan adaylardan;

a) Eski hükümlüler için ilan edilen kadroya bavuran adaylar, affa uram olsa bile Devletin güvenliine kar suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin ileyiine kar suçlar, mill savunmaya kar suçlar, Devlet srlarna kar suçlar ve casusluk, cinsel saldr veya çocuun cinsel istismar suçlarndan mahkm olmamak artyla; kasten ilenen bir suçtan dolay bir yl veya daha fazla süreyle hapis cezas alan ya da ceza süresine baklmakszn zimmet, irtikp, rüvet, hrszlk, dolandrclk, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat kartrma, edimin ifasna fesat kartrma, suçtan kaynaklanan malvarl deerlerini aklama veya kaçakçlk suçlarndan hüküm giyenlerden cezasn tamamlayanlar, cezas ertelenenler, koullu salverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarn belgelendirmeleri gerekmektedir.

b) Terörle mücadelede malul saylmayacak ekilde yaralanan adaylar, 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayl Askerlik Kanunu veya 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayl Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamna giren ve askerlik hizmetini yaparken 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayl Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinde saylan terör olaylarnn sebep ve tesiri sonucu malul saylmayacak ekilde salk raporu ve terörle mücadelede yaralandn gösteren komutanlk yazs ile durumlarn belgelendirmeleri gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git