Sağlık bakanlığı kura ile alacak

Bu yıl içinde temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri ile bakım ve onarım hizmetleri için alınacak işçilerin sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenebilmesine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Haberler 21.03.2020 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnda bu yl içerisinde çeitli hizmetler için alnacak içilerin snava tabi tutulmakszn kura ile belirlenebilmesine ilikin yönetmelik deiiklii Resmi Gazetede yaymland.

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan imzasyla Resmi Gazetede yaymlanan kamu kurum ve kurulularna içi alnmasnda uygulanacak usul ve esaslar hakkndaki yönetmelikte deiiklik yaplmasna dair yönetmelik ile Salk Bakanlnda istihdam edilecek içilere yönelik düzenleme yapld.

KURA LE BELRLENECEK?

Buna göre, 2020 yl içinde Salk Bakanlnda istihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri ile bakm ve onarm hizmetleri için alnacak içiler, snava tabi tutulmakszn dorudan noter kurasyla belirlenebilecek.

Bu durumda, öncelikliler de dahil olmak üzere talep artlarna uygun tüm bavuru sahipleri arasndan açk i says kadar asl ve asl say kadar da yedek aday dorudan kurayla seçilecek.

Salk Bakanlnda yaplacak deerlendirme neticesinde, asl adaylardan gerekli artlar tamayanlarn yerine sras ile aranan artlar haiz yedek adaylar ie alnacak.

Ana Sayfaya Git