Sadece öneridir!

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, şehirler arası otobüslerde molaların namaz vakitlerine göre ayarlanması talebine ilişkin, "Başkanlık olarak ilgili bakanlıklara şehirler arası seyahatlerde molaların saat planlamasını göz önünde bulundurmaları ricasında bulunduk." dedi.

Haberler 30.06.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Albayrak, farz ibadetlerden biri olan namazn Müslümanlarn 24 saatini ekillendirdiini söyledi.

Baz vatandalarn ehirler aras otobüs seyahatlerinde vakit namazlarn rahat namaz klamad yönünde ikayette bulunduunu aktaran Albayrak öyle devam etti:

Vatandalarmz farkl platformlarda ehirler aras seyahatlerde namaz klma taleplerini yazl ve sözlü olarak dile getiriyorlar. Belli otobüs firmalar, mola zamanlarn namaza göre ayarladklar için bu çok sorun olmuyor. Tabii bunu Türkiye genelinde uygulama durumlar yok. Bakanlk olarak ilgili bakanlklara ehirler aras seyahatlerde molalarn saat planlamasn göz önünde bulundurmalar ricasnda bulunduk.

YAZI TAVSYE NTELNDEDR

Bünyamin Albayrak, Öncelikle yazm olduumuz yaz bir tavsiye niteliindedir. Hiçbir bakanlmza, kuruluumuza bir talimat verme yetkimiz yok. diye konutu.

Seyahatlerdeki molalarn namaz vakitlerine göre düzenlenmesi yönünde youn talep aldklarn vurgulayan Albayrak, Diyelim ki bir mola verilecek. Sabah namaz vaktinin çkt ana denk gelmesindense daha uygun zamanda mola verilebilir. Firmalarn anlamal olduklar birtakm tesisler var. Molalar oralara denk getirmek istiyorlar, bunu da anlayla karlyoruz. Ancak önceden ksa bir namaz vakti kadar mola verilebilir. Bu bir ibadettir, bir insan hakkdr. eklinde konutu.

Bu konuyu gündeme getirdiklerinden dolay vatandalardan çok sayda olumlu tepki aldklarna iaret eden Albayrak, Bundan sonra nasip olursa bakanlklarmz veya ilgili genel müdürlüklerimizi ziyaret edeceiz. Konuyu sivil bir platformda, tamamyla bir anlay içerisinde arz edeceiz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git