Safitürk'ü sevgiyle yad ediyorlar

Mardin'in Derik ilçesinde 5 yıl önce makamında uğradığı terör saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, ilçede minnetle anılıyor.

Haberler 11.11.2021 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname kapsamnda Derik Belediyesi Bakan Vekilliine görevlendirilen ve 10 Kasm 2016da makamnda urad terör saldrsnda ar yaralanp kaldrld hastanede bir gün sonra ehit düen Kaymakam Safitürk, ilçe halk tarafndan unutulmuyor.

lçede hem Kaymakamlk hem de Belediye Bakan Vekillii yapan, devletin salad imkanlar vatandalarla buluturan Safitürk, gerek çalmalar gerekse halkla kurduu scak ilikiler dolaysyla Deriklilerin gönlünü kazand.

Derikliler, gönüllerinde iz brakan Safitürk için her zaman dua ediyor, ehadetinin ardndan ev ve i yerlerine astklar fotoraflarn indirmiyor.

ADI ÜLKENN DÖRT BR YANINDA YAATILIYOR

Safitürk, ilçede yenilenen Kaymakamlk binasnn bahçesine yaplan fotoraf ve öz geçmiinin bulunduu Alayan Gül ant ile sk sk yad edilirken, ad Türkiyenin dört bir yanndaki kütüphane, bulvar, konak, örenci yurdu ve okullarda yaatlyor.

Adna turnuvalar, festivaller düzenlenen Safitürk için bugüne kadar çok sayda fidan dikildi, hayat örencilerce tiyatro oyunu ile canlandrld.

Yeni doan birçok çocua Muhammed Fatih Safitürkün ad verildi.

ZEYTN HAYAL GERçEKLETRLD

ehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürkün, dünyaya tantlmas hayalini kurduu Derik zeytini için ise Mardin Valilii, Kaymakamlk, GAP Bölge Kalknma daresi, Dicle Kalknma Ajans ile Tarm ve Orman müdürlüklerince üreticiye önemli destek saland.

Derikli üreticilerin de gayreti ile 35 bin 500 fidan ve aaç toprakla buluturulurken, Derik zeytininden elde edilen zeytinya, özel bir irketin markasyla gönderildii ngilterede düzenlenen Londra Uluslararas Zeytinyalar Yarmasnda önceki yl altn madalyaya, Japonyada gerçekletirilen Japon Prize Uluslararas Yarmasnda da ikincilik ödülüne layk görüldü.

Hem zeytine hem de yana talebin artt ilçede, Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Evren çakrn öncülüünde üretimin daha da yükselmesi için yeni projeler hazrlanyor.

11 bin 661 dekar alanda 165 bin 200 aaçta bata halhal olmak üzere zonciki, güleki, belloti ve melkabaz gibi 10u akn zeytin çeidinin yetitii ilçede, zeytin aacnn bir yl bol, dier yl az ürün vermesi nedeniyle bu sene yok yl yaanmasna ramen 500 ton rekolte bekleniyor.

NE OLURSA OLSUN VATANDAA YARDIM ETME çABASI çERSNDEYD

Derik Kaymakaml personeli Mehmet Tutal, ehit Safitürk ile görev yaptn, ehadetinin üzerinden 5 yl geçmesine ramen aclarnn ilk gün gibi taze olduunu söyledi.

Kaymakamlk bahçesindeki fotoraf ve öz geçmiinin bulunduu Alayan Gül antn her gördüklerinde duygulandklarn vurgulayan Tutal, Sabah geldiimizde, akam döndüümüzde, mesai giri ve çklarmzda her daim Kaymakammz hatrlyoruz. Her daim acs yüreimizde taptaze. dedi.

Tutal, Safitürkün ilçede herkes tarafndan sevilen bir kaymakam olduunu dile getirerek, ehidin herkesi barna bastn, herkese yardmc olmaya çaltn ifade etti.

Derikin unutmayaca bir kaymakam oldu. Ne olursa olsun vatandaa yardm etme çabas içerisindeydi. Bizim de öyle çalmamz istiyordu ve öyle talimat veriyordu. Onu hiçbir zaman unutmayacaz. diyen Tutal, Safitürke Allahtan rahmet diledi.

DERKLLER ONU HAYATTA UNUTMAZ

Kanaat önderi ükrü Cemilolu da ildeki vatandalarn Safitürke gönül ban anlatt.

ehidin iyi bir devlet adam olduunu dile getiren Cemilolu, Onun gibisi zor bulunur. Derikliler onu hayatta unutmaz. çocuklarnn isimlerini ona vermiler. Allah onun hakkn yerde brakmasn. 5 yldr acs içimizde, sa olduumuz müddetçe de devam edecek. diye konutu.

EHDN FOTORAFI 5 YILDIR YERNDE ASILI

lçede 40 yldr esnaflk yapan ehmus Güne ise i yerinde 5 yldr ehidin fotorafnn asl olduunu belirtti.

ehit Safitürkün ilçede görev yapt sürece halka eit davrandn, vatandalar arasnda fark gözetmeksizin çaltn anlatan Güne, 5 yl oldu, unutmadk, bundan sonra da unutmamz mümkün deil. Allah rahmet eylesin. Allah hakkn brakmasn. ifadelerini kulland.

ONUN HATIRASINA SONUNA KADAR SAHP çIKACAIZ

ehit yakn Mehmet Dinç de güvenlik korucusu iki kardeinin terör örgütü PKKnn saldrlar sonucu ehit olduunu belirtti.

Safitürkün görev yapt süre zarfnda ehit ailelerini hiçbir zaman unutmadn anlatan Dinç, Onun hatrasna sonuna kadar sahip çkacaz. ehit Kaymamamz rahmetle anyoruz, ehitlere çok sahip çkt. eklinde konutu.

HER ZAMAN Y HATIRLAYACAIZ, çMZDE YAATACAIZ

ehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Anadolu Lisesi örencisi Nalan Doan da ehidin isminin yaatld okulda okumaktan gurur duyduunu söyledi.

ehidi hiç unutmadk, unutmayacaz. Onun bizim için yaptklar az bir ey deil. Üniversiteye gidince de onu arkadalara anlatacam. Her zaman iyi hatrlayacaz, her zaman içimizde yaatacaz. ifadesini kullanan Doan, ileride kaymakam olmak istediini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git