Safiye'nin ailesi, cinayet sanığından şikayetçi olmadı

Diyarbakırlı olan eşini terk eden Safiye Karakaş'ın (28), eşinin yeğeni Abdullah Karakaş (29) tarafından sokak ortasında tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilgili davanın duruşmasına devam edildi.

Haberler 20.06.2018 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ZMRin Karabalar ilçesinde, eini terk eden Safiye Karakan (28), einin yeeni Abdullah Karaka (29) tarafndan sokak ortasnda tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilgili davann durumasna devam edildi. Durumada, öldürülen kadnn yaknlar, sanktan ikayetçi olmadklarn söyledi.

Geçen yl 10 Maysta Bozyaka Semti 3099 Sokakta meydana gelen olayda, Diyarbakrda sorun yaad eini terk edip zmire gelen 6 çocuk annesi Safiye Karaka, kocasnn yeeni Abdullah Karaka ile sokakta karlat. Abdullah Karaka, yengesi Safiye Karaka tabancayla vurarak öldürdü. Olaydan sonra yakalanp tutuklanan Abdullah Karaka hakknda Tasarlayarak ve töre, namus saikiyle adam öldürme, ruhsatsz silah bulundurma, suç orta olduu öne sürülen tutuksuz sanklardan, ölen kadnn kardeleri Mehmet K. ve Hüseyin K. hakknda azmettirme, akrabalar Ünal K. ve Sadiye B. hakknda ise yardm etme suçlamasyla dava açld.

zmir 11. Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann durumasna tutuklu sank Abdullah Karaka, tutuksuz yarglanan Ünal K. ve Hüseyin K. ile taraflarn avukatlar katld. Durumada Kadn Cinayetlerini Durduracaz Platformu Dernei, davaya katlma talebinde bulundu. Safiye Karakan ailesi, ikayetçi olmadklarn ve davaya katlmak istemediklerini belirtti. Duruma savcs, dernein davaya katlma talebinin kabul edilmesini ve sann tutukluluk halinin devamna karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, dernein katlma talebini kabul ederek, firari sank Sadiye B. hakkndaki yakalama kararnn infaznn beklenmesine, Abdullah Karakan da tutukluluk halinin devamna karar vererek durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git