Sağanak yağış sonrasında kar yağışı geliyor

İstanbul'da ve tüm ülke genelinde hava sıcaklıklarında mevcut düşmelerin yaşanacağı hatta kar yağışının da kapıda olduğu Meteoroloji tarafından açıklandı

Haberler 27.11.2016 - 14:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul için yamur ve kar alarm verildi. 27 Kasmda akamüstü saatlerinden itibaren saanak yan etkili olaca sonrasnda da Pazartesi gününden itibaren kar yann gelecei Meteoroloji tarafndan açkland. Yurt geneli hava scaklklarnda düülerin yaanaca belirtildi

stanbul hava durumu son tahminler geldi meteoroloji az önce açklad. stanbulda bugün saanak ya var. 29 Kasm Sal günü ise karla kark yamur görülecek. Öle saatlerinden sonra Marmarann batsnn, akam ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey ve Ky Egenin yamur ve saanak yal geçecei tahmin ediliyor. stanbulda bugün parçal bulutlu ve sabah saatlerinde sisli, zamanla çok bulutlu ve akam saatlerinden itibaren yamur ve saanak yal bir hava bekleniyor.

STANBUL HAVA DURUMU BUGÜN YAMUR YARIN KAR

stanbul hava durumu için kritik uyar meteorolojiden geldi. stanbulda öleden sonra saanak ya etkili olacak. Yalar yarn da etkisini gösterecek.Yaplan son deerlendirmelere göre, ülkemizin bat kesimlerinin parçal zamanla çok bulutlu, öle saatlerinden sonra Marmarann batsnn, akam ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey ve Ky Egenin yamur ve saanak yal geçecei tahmin ediliyor. Yalarn akam ve gece saatlerinde Edirne, Tekirda, çanakkale, Balkesir, Manisa, zmir, Aydnn ky kesimleri ile Kuzey Ege kylarnda kuvvetli olmas bekleniyor. Bu sabah Marmarann güney ve dousu ile sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte Dou Anadolunun kuzeydousunda kuvvetli olmak üzere iç ve dou kesimlerde buzlanma ve don olay bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden alnan tahminlere göre, hava scakl ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney ve güneybat, Güneydou Anadoluda kuzeyli yönlerden hafif, ara sra orta kuvvette, öle saatlerinden sonra Marmara ve Ky Egede güney ve güneybat (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek.

SALI GÜNÜNDEN TBAREN SICAKLIK DÜÜYOR

Hava scaklklarnn Sal günü yurdun kuzeybatsndan balayarak; zamanla iç ve bat kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altna inmesi bekleniyor. Cumartesi günü; yurdumuzda ya beklenmiyor. Kuzey kesimlerin parçal bulutlu dier yerlerin az bulutlu ve açk geçecei tahmin ediliyor. Pazar günü; bat kesimlerin parçal çok bulutlu, öle saatlerinden sonra Marmarann bats ve ky Egenin yamur ve saanak yal geçecei tahmin ediliyor. Yalarn çanakkale ile Balkesirin bat ilçelerinde kuvvetli olmas bekleniyor. Pazartesi günü; ülkemizin batsnda görülecek saanak ve gök gürültülü saanak yamur eklindeki yalar Kuzey ve Ky Ege ile Marmara da yerel olarak kuvvetli olaca tahmin ediliyor. Rüzgrn bat kesimlerde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer frtna eklinde esmesi bekleniyor. Sal günü; ç ve Bat bölgelerde görülecek yalarn kuzeybat kesimlerde zamanla karla kark yamur ve kar ekline dönüecei tahmin ediliyor. Rüzgarn Marmara, ve Kuzey Egede kuzey, iç ve güney kesimlerde güney yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. çaramba ve Perembe günleri ise kuzeybat, iç ve dou kesimlerde karla kark yamur ve kar yalarnn görülecei tahmin ediliyor. Hafta bandan itibaren bat kesimlerde beklenen kuvvetli saanak yalar ve kuvvetli rüzgar hafta ortasndan itibaren ise karla kark yamur ve kar eklindeki yalar ile hissedilir derecede scaklk azalmasnn sebep olabilecei olumsuzluklara kar vatandalarmzn ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmas, meteorolojik tahmin ve uyarlarn takip edilmesi önem arz etmektedir. (akam)

Ana Sayfaya Git