Sağlık Bakanlığından "Gebe Okulu" genelgesi

Sağlık Bakanlığınca, kamu, üniversite, özel hastaneler bünyesinde hizmet verecek gebe okulları ile doğuma hazırlık ve danışmanlık merkezlerinin standartları belirlendi

Haberler 05.10.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelge kapsamnda, 2. ve 3. basamak kamu hastaneleri ve özel hastaneler bünyesinde hizmet verecek gebe okulunda, kadn hastalklar ve doum uzman sorumluluunda ve sorumlu ebe eliinde gebe ve yaknlarna doum öncesi, doum ve doum sonras döneme ilikin eitim ve danmanlk hizmeti sunulacak

Ayn hizmetler, toplum sal ve aile sal gibi merkezler bünyesinde gebe bilgilendirme snflarnda verilecek

Salk Bakanlnca, kamu, üniversite, özel hastaneler bünyesinde hizmet verecek gebe okullar ile douma hazrlk ve danmanlk merkezlerinin standartlar belirlendi.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, salk hizmetlerinde gebe bilgilendirme snf, gebe okulu ve douma hazrlk ve danmanlk merkezlerine ilikin genelge yaymland duyuruldu.

Açklamaya göre, genelgeyle gebelik dönemi ile doum sürecinde anne-bebek sal açsndan daha kaliteli ve güvenli salk hizmeti sunmak, anne adaylarn doum ve doum sonrasna bilinçli bir ekilde hazrlamak amacyla Gebe Bilgilendirme Snf, Gebe Okulu, Douma Hazrlk ve Danmanlk Merkezlerinin çalma usul ve esaslar belirlendi.

GEBE OKULU GENELGES

Genelge kapsamnda, 2. ve 3. basamak kamu hastaneleri ve özel hastaneler bünyesinde hizmet verecek Gebe Okulunda, kadn hastalklar ve doum uzman sorumluluunda ve sorumlu ebe eliinde gebe ve yaknlarna doum öncesi, doum ve doum sonras döneme ilikin eitim ve danmanlk hizmeti sunulacak.

Ayn hizmetler, toplum sal ve aile sal gibi merkezler bünyesinde gebe bilgilendirme snflarnda verilecek. Benzer hizmetler, tp merkezlerinde veya serbest çalma izni ve yetkisi bulunan kiilerce Douma Hazrlk ve Danmanlk Merkezi ad altnda açlacak yerlerde gerçekletirilecek.

Konuyla ilgili daha önce yaymlanan genelge ile sadece kamuya ait salk kurulularnda oluturulan gebe bilgilendirme snflarna yönelik kurallarn belirlendii ifade edilen açklamada, yeni genelgeyle kamu, üniversite, özel hastaneler bünyesinde hizmet verecek gebe okullar ile douma hazrlk ve danmanlk merkezleri, günün ihtiyaç ve beklentilerine uygun hizmet sunumu için yeniden düzenlendii bilgisine yer verildi.

Ana Sayfaya Git