Sağlık çalışanlarının izin ve emeklilik kısıtlaması kaldırıldı

Sağlık Bakanlığının 81 ile gönderdiği genelgede, sağlık çalışanlarının kamu sağlık hizmetini aksatmayacak şekilde yıllık izin ve ücretsiz izin kullanabileceği belirtilerek, emeklilik talebinde bulunan personelin de emeklilik işlemlerinin yerine getirilebileceği ifade edildi.

Haberler 20.01.2021 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnn, 81 il salk müdürlüüne gönderdii genelgede, Dünya Salk Örgütü tarafndan, pandemi olarak kabul edilen Covid-19 salgn ile mücadelenin kesintisiz, etkin, yaylmnn önlenmesi ve salgnla mücadelede görev yapan personeli olas riske kar koruyabilmek amacyla, bata Cumhurbakanl olmak üzere bütün kamu kurum ve kurulularnca alnmas gereken tedbirlere yönelik olarak birtakm düzenlemeler yapld ve uygulamaya konulduu hatrlatld.

YILLIK ZN, ÜCRETSZ ZN VERLECEK

Bu kapsamda, bakanlk merkez ve tara tekilatnda görevli personele yönelik olarak yllk izin, istifa, emeklilik, muvafakat gibi alanlarda baz düzenlemeler yaplarak uygulamaya konulduu belirtilerek, öyle denildi:

Gelinen süreçte; sahada büyük bir özveri ile görev yapmakta olan personelimizin talepleri de göz önüne alnarak aadaki düzenlemelerin yaplmas ihtiyac hasl olmutur. Bu çerçevede personelin yllk izin talepleri, kamu salk hizmetini aksatmayacak ekilde; bakanlk merkez tekilatnda birim amirlerince, bakanln ilgili ve bal kurulularnda, kuruluun en üst amirince, illerde il Salk Müdürü, ilçelerde l Salk Müdürü ile istiare etmek suretiyle lçe Salk Müdürü/Toplum Sal Merkezi Bakan ve salk tesislerinde ise bahekimliklerce deerlendirilerek personele izin verilmesi cihetine gidilecektir. Mevzuatta yerini bulan her türlü ücretsiz izin, talepleri halinde kamu salk hizmetini aksatmayacak ekilde personele kullandrlacaktr. 657 sayl Kanunun 103üncü maddesi kapsamnda radyoaktif nlarla çalan personele verilmekle yükümlü olunan 1 aylk salk izni kullandrlacaktr.

EMEKLLK LEMLER YERNE GETRLECEK

Salk tesislerinde görev yapmakta iken, baka kamu kurum ve kurulularna atama talep edip de atamas yaplan personelin, ayrl yaplmayacak olup baka kamu kurum ve kurulularna atanma talep eden personele bu süreçte muvafakat verilmeme uygulamasna devam edilece ancak, özel/vakf da dahil üniversitelerin öretim üyesi kadrolarna atanacak personel ile kamu kurum ve kurulularnn idareci pozisyonuna atanacak personele muvafakat verilmesi cihetine gidilecei, emeklilik talebinde bulunan personelin taleplerinin karlanaca ve emeklilik ilemlerinin yerine getirilecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git